Tickets
Shop
Nieuws 30 apr 2018

Twee wedstrijden schorsing voor Lisa van der Geest

De Tuchtcommissie van de KNSB heeft Lisa van der Geest voor twee wedstrijden geschorst. Dit naar aanleiding van de rode kaart die zij kreeg na de KPN Marathon Cupfinale van 3 maart op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Foto : Neeke Smit

Na die wedstrijd ontving zij een rode kaart, omdat ze in de achttiende ronde tegenstander Nienke Smit in het gezicht zou hebben geslagen. Op basis van de camerabeelden deed de scheidsrechterscommissie haar een schikkingsvoorstel: drie duels schorsing plus de tenuitvoerlegging van één wedstrijd voorwaardelijke schorsing.

De rijdster ging hiermee niet akkoord en legde haar zaak voor aan de Tuchtcommissie, die op 25 april uitspraak deed. De Tuchtcommissie acht bewezen dat Van der Geest haar tegenstander in het gezicht heeft geslagen en legde de schaatsster een schorsing van twee wedstrijden op.

Bovendien wordt de voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd, die Van der Geest kreeg vanwege een incident bij de negende KPN Marathon Cup-wedstrijd in Heerenveen op 6 januari, omgezet in een onvoorwaardelijke schorsing. Dit betekent dat de schaatsster de eerste drie wedstrijden van het komende seizoen niet mag starten.

De naam van Van der Geest, die in Amsterdam als winnares over de streep kwam, wordt uit de uitslag geschrapt. De 35,1 punten die ze kreeg voor het eindklassement van de Cup raakt ze kwijt, waardoor Van der Geest op die ranglijst van de tweede naar de vierde plaats terugvalt.

Partijen hebben een maand de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan