Tickets
Shop
Nieuws 22 sep 2017

Selectie World Cups shorttrack bekend

De Nederlandse selectie voor de eerste twee wereldbekerwedstrijden shorttrack is bekend. De Audi ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht (5 t/m 8 oktober) is de tweede van vier kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van PyeongChang 2018.

Foto : Neeke Smit

De Audi ISU World Cup Shorttrack bestaat dit seizoen uit vier wedstrijden die meetellen voor Olympische kwalificatie. Op basis van de Special Olympic Qualification Classification wordt bepaald hoeveel rijders elk land naar de PyeongChang mag afvaardigen. In de World Cups staan zowel individuele startbewijzen als plaatsing met de relay-ploeg op het spel.

De eerste World Cup is volgende week in Boedapest, wedstrijd nummer twee is van 5 t/m 8 oktober in Dordrecht. Nederland verschijnt bij deze eerste twee World Cups aan de start met zes mannen en vijf vrouwen.

Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dennis Visser en Suzanne Schulting waren (als medaillewinnaars van het WK in Rotterdam) al zeker van deelname aan de World Cups. De andere plaatsen gaan naar Dylan Hoogerwerf, Adwin Snellink, Jorien ter Mors, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Marijn Wiersma. Zij vergaarden die startbewijzen vandaag tijdens een selectiewedstrijd in Thialf. 

Bij de World Cup in Dordrecht kan de Nederlandse ploeg rekenen op steun van het thuispubliek. De belangstelling voor shorttrack in Nederland is groter dan ooit, zeker na het uitverkochte WK Shorttrack in Rotterdam en door de recente topprestaties van het Nederlands team met onder anderen Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting.

Dordrecht is voor de vierde keer gastheer van een aansprekend internationaal shorttrackevenement. In 2012 en 2016 was de stad gastheer van de World Cup en in 2015 werd het EK Shorttrack in de Sportboulevard gehouden. In 2019 vindt het Europees Kampioenschap opnieuw in Dordrecht plaats.

Tickets
Tickets voor de Audi ISU World Cup Shorttrack in Dordrecht zijn nu te koop. In de online voorverkoop zijn sessiekaarten vijf euro goedkoper dan aan de kassa bij het stadion. Kinderen onder 6 jaar hebben gratis toegang. Voor kinderen tot 12 jaar geldt 50% korting. 

Klik hier voor de volledige uitslagen van de selectiewedstrijd en klik hier voor meer informatie en tickets voor de World Cup in Dordrecht. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan