Tickets
Shop
Nieuws 29 sep 2017

Relayploegen moeiteloos naar halve finale

Na de eerste World Cup-dag, die vooral in het teken stond van de penaltyjacht van Suzanne Schulting, heeft de Nederlandse ploeg vrijdag een prima tweede wedstrijddag gereden in Boedapest.

Beide relayteams hebben zich moeiteloos door de voorrondes en kwartfinale op de aflossing heengeslagen. Jorien ter Mors, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting wonnen net als Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Dennis Visser en Adwin Snellink in beide heats. 

Ook op de individuele afstanden was er succes. Op de 1000 meter wisten Schulting, Van Ruijven en Van Kerkhof zich alle drie naar de kwartfinales te rijden. Bij de heren deed Knegt hetzelfde. 

De eerste medailles
Na twee dagen voorrondes worden zaterdag de eerste medailles vergeven. De derde dag van de wereldbekerwedstrijd wordt afgetrapt met de halve finales en finales 1500 meter. Daarna staan de kwartfinales, halve finales en finales 500 meter op het programma. De dag wordt afgesloten met de halve finale op de aflossing.  

Naast medailles worden met de finales natuurlijk ook de eerste klasseringen neergezet richting plaatsing voor de Olympische Spelen. Meer lezen over deze selectieprocedure doe je hier.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan