Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2017

KNSB lanceert Kenniscentrum om kennis en informatie met verenigingen te delen

Bij verenigingen, leden en de KNSB is veel informatie aanwezig, maar de deling van deze kennis is voor verbetering vatbaar. Deze kennis en informatie van en voor schaats- en inlineskateverenigingen is nu zoveel mogelijk samengevoegd in een nieuw kennisplatform: het KNSB Kenniscentrum.

Het makkelijk verkrijgen van informatie voor schaats- en inlineskateverenigingen is namelijk essentieel. Het online Kenniscentrum staat vol met waardevolle informatie, relevante documenten en voorbeelden uit de praktijk over onderwerpen die binnen een verenigingen kunnen spelen. Besturen, vrijwilligersbeleid, ledenwerving, communicatie, training en coaching zijn voorbeelden van thema's in het kenniscentrum.

Het kenniscentrum is opgesteld voor verenigingsbestuurders, vrijwilligers, trainers en commissieleden om hen zo gerichter van informatie te kunnen voorzien. Maar je vindt er ook specifieke verenigingsinformatie die toepasbaar is op de verenigingen. Dit gaat van dagelijkse problematiek binnen een vereniging tot het bereiken van beleidsmatige doelstellingen en het creëren van meer inkomsten voor de vereniging. Alleen thema's die aansluiten bij verenigingen worden ondersteund met praktijkvoorbeelden van andere verenigingen.

Fans
Fans zijn er in allerlei soorten: fans die bijvoorbeeld verbonden zijn aan een vereniging en hun steentje bijdragen om de vereniging te helpen. De goede (en minder goede) voorbeelden van deze fans/vrijwilligers worden vastgelegd op knsb.nl/kenniscentrum. Door deze verzameling van praktijkvoorbeelden kunnen andere verenigingen, maar ook leden, niet-leden en fans het goede voorbeeld volgen en daarmee een meerwaarde zijn voor hun eigen vereniging.

Een voorbeeld hiervan is de komst van een skeelerbaan waarbij meerdere ijsclubs samen hebben gewerkt om deze te realiseren. Waardoor de vereniging een heel jaar door actief kan zijn voor haar leden.

Naast de vele praktijkvoorbeelden staan in het kenniscentrum veel inhoudelijke artikelen die je als vereniging kunnen ondersteunen bij de dagelijkse gang van zaken bij een vereniging. Heb jij een goed praktijkvoorbeeld van jouw vereniging of heb je een goed voorbeeld gehoord? Deel deze dan met de KNSB. En waar mogelijk zie je jouw goede voorbeeld terug op schaatsen.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan