Tickets
Shop
Nieuws 11 mrt 2017

WK Inline-skaten in 2018 naar Gelderland

De internationale roller sports federatie FIRS heeft het WK Roller Speed Skating en het WK Inline Freestyle Skating 2018 aan Nederland toegewezen. Volgend jaar vormt de provincie Gelderland het decor voor de wereldkampioenschappen, met wedstrijden in Arnhem en Heerde.

Foto : Neeke Smit

Het gecombineerde WK Inline-skaten wordt in augustus 2018 georganiseerd op twee locaties. In Heerde vinden de baanwedstrijden plaats en in het centrum van Arnhem worden de wegwedstrijden (oa. marathon en sprint) afgewerkt. De verschillende freestyle onderdelen vinden eveneens op bijzondere locaties in het centrum van Arnhem plaats.

Met de organisatie van wedstrijden in Gelderland en specifiek in en rond het centrum van Arnhem, komen meer mensen dan ooit in contact met inline-skaten. Bovendien wordt een scala aan breedtesportactiviteiten aan het evenement toegevoegd waarmee het WK meer wordt dan alleen een topsportevenement.

Tijdens het WK komt in Gelderland alles op het gebied van roller sports samen. Van de strijd om de wereldtitels tot recreatieve toertochten en urban demo’s en clincs.

Arie Koops, technisch directeur van KNSB: ‘De toewijzing van het WK is een geweldige boost voor inline-skaten in Nederland. De sport ontwikkelt zich razendsnel en ik verwacht de populariteit door dit WK nog verder gaat toenemen. In samenwerking met de provincie Gelderland, Arnhem en organisator TIG Sports hebben we ons ten doel gesteld het grootste en beste WK ooit te organiseren.’

Jan Markink, gedeputeerde sport van de provincie Gelderland: “Met het WK Beachvolleybal in 2015 en de start van de Giro d’Italia in 2016 is Gelderland in de voorbije jaren het decor geweest van prachtige internationale sport. Het is fantastisch dat we in 2018 opnieuw een aansprekend sportevent kunnen organiseren in de provincie, waarbij we dit evenement natuurlijk benutten om sport als leuke, gezonde en sportieve activiteit voor iedereen, jong en oud, op de kaart te zetten.”

Heerde organiseerde in 2016 ook al het Europees kampioenschap skeeleren.
Dit jaar wordt het WK gehouden in China. Vorig jaar werden de wereldtitels ook verdeeld in dit Aziatische land.

De Heerdense burgemeester Pijnenburg reageerde via Twitter opgetogen op het nieuws. “Dankzij de SKOV staat Heerde op de wereldkaart”, twitterde ze.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan