Tickets
Shop
Nieuws 06 mrt 2017

Stijgend niveau bij KPN NK Shorttrack Junioren in Utrecht

Meest opvallend tijdens het KPN NK Shorttrack Junioren op 4 en 5 maart 2017 was het snel stijgende niveau onder de junioren. Niet alleen qua snelheid, maar ook wat betreft tactiek. De nieuwe structuur in Nederland met de drie RTC’s werpt zijn vruchten af!

Foto : Erwin van de Griek

Het KPN NK Shorttrack Junioren vond plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. Twee dagen streden de beste, jonge shorttrackers van Nederland om de nationale titels in een fantastische ambiance. Schaatsvereniging Utrecht, SVU Shorttrack, organiseerde het NK samen met de KNSB. In totaal deden zo’n 90 rijders uit het hele land mee uit de C-, B- en A-categorie (van 13 tot 18 jaar). De ijsmeesters van de Vechtsebanen hadden een snelle ijsvloer weten neer te leggen waarop vele PR’s werden gereden!

Spannende momenten
Bij de heren C-junioren won Jens van ’t Wout de gouden plak en Hessel van Berkum de zilveren. Om de derde plek vond een felle strijd plaats tussen Jesse Speijers en Zeno de Boer, die Jesse uiteindelijk won.

Tijdens de superfinale van de dames C haalde Georgie Dalrymple haar overwinning in het eindklassement binnen in een spannende strijd met Xandra Velzeboer, toen nog klassementsleider.  

Erg spannend waren alle finales van de heren B. Tom Hofker was op alle afstanden oppermachtig. Om de plekken 2 en 3 streden Bram Steenaart en Sven Roes. Na de val Bram in de A-finale 500 meter, lag alles opnieuw open en volgde een spannende superfinale, waarbij Bram uiteindelijk zijn tweede plek veilig kon stellen.

Foto : Erwin van de Griek

Bij de B-junioren prolongeerde Marijn Wiersma haar nationale titel, en vond aan haar zijde ploeggenoten Joni Tersteeg en Sanne Hofker die beiden een goed toernooi reden.

De zeer sterk rijdende Emma van Zuijlen (junioren A) troefde titelkandidaat Avalon Aardoom af in de finale van de 1500 meter met een ‘uitschuifvoetje’.

Dat shorttrack een sport is waarbij ‘blijven staan’ regel 1 is, bleek uit de finale 500 meter bij de junioren B dames. Na een valpartij van klassementsleidster Marijn Wiersma wist Sanne de eerste positie te bemachtigen. In een spannende eindstrijd, waarbij Joni werd meegenomen in een valpartij, wist Simone Veenstra een verrassende zilveren plak te bemachtigen.

Bij de heren junioren A wist Friso Emons overtuigend het goud te pakken.  Jasper Brunsmann verspeelde zijn kans op het goud met een gele kaart in de finale van de 1500 meter.

Het eindklassement van het KPN NK Shorttrack Junioren

Junioren A- Heren

1. Friso EmonsSTB / RTC Midden
2. Jasper BrunsmannTRL / RTC Noord
3. Kay HuismanHVHW / RTC Dordt

Junioren A- Dames
1. Emma van ZuijlenIHCL / RTC Midden
2. Avalon AardoomHVHW / RTC Noord
3.Maureen Onderwater IHCL / RTC Dordt

Junioren B- Heren
1. Tom HofkerSTB / RTC Midden
2. Bram SteenaartSVU / RTC Midden
3. Sven RoesTRL / RTC Noord

Junioren B- Dames
1. Marijn WiersmaSTA / RTC Midden
2. Joni TersteegSVU / RTC Midden
3. Sanne HofkerSTB / RTC Midden

Junioren C- Heren
1. Jens van ‘t Wout ASCJE / RTC Midden
2. Hessel van BerkumTRL / Gewest Friesland
3 Jesse SpeijersIJVZ / RTC Dordt?

Junioren C- Dames 
1. Georgie DalrympleHVHW / RTC Dordt
2. Xandra VelzeboerSTB / RTC Midden
3. Anne Floor Otter SCT / Gewest Friesland


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan