Tickets
Shop
Nieuws 27 jul 2017

Wilma Boomstra nieuwe coach van zestal Duitse shorttrackers

Een zestal Duitse shorttrackers traint de komende maanden op Nederlandse bodem. Onder leiding van coach Wilma Boomstra hopen ze zich zo optimaal voor te bereiden op de Winterspelen in Pyeongchang. Hun nieuwe thuisbasis wordt Utrecht.

Foto : Sander Chamid

Boomstra verbleef 22 jaar in de Verenigde Staten en zette in Los Angeles een succesvol eigen shorttrackteam op met onder andere J.R. Celski in de gelederen. In 2015 keerde ze terug naar Nederland en sinds mei vorig jaar staat ze aan het roer van het RTC Midden.

De Duitse bondscoach van de junioren Diana Scheibe nam contact op met Boomstra, meldt de Dresdner Neueste Nachtrichten. Sinds vorige week trainen Anna Seidel, Bianca Walter, Christoph Schubert, Tom Rietzke, Felix Spiegl en Leon Kaufmann-Ludwig in Nederland. Tot en met vrijdag hebben ze een trainingskamp in Thialf. In het weekend keren de Duitsers voor twee weken terug naar huis voor fiets- en ijstraining in Kienbaum, maar daarna zullen ze vol aan de bak gaan op De Vechtsebanen in Utrecht.

De 19-jarige Seidel was in 2014 de enige shorttrackster van de Duitse olympische equipe. Ook bij de mannen was er maar een afgevaardigde. Seidel, Walter en Schubert kwamen afgelopen winter in actie tijdens de WK Shorttrack in Rotterdam.

In eerste instantie werd Boomstra gevraagd als nieuwe bondscoach van de Duitse jeugd, maar dat wees ze af. "Ik ben hier voor één team en dat is het ontwikkelingsteam van Nederland," zegt ze. "Maar meetrainen kan altijd. Ik ga niet mee naar hun wedstrijden of toernooien." De grote sprong die haar ploeg afgelopen winter maakte is niet onopgemerkt gebleven in Duitsland. "Het is ook goed voor mijn junioren, ze kunnen elkaar beter maken. Deze Duitsers zijn echt talenten en ze hebben nu een goed team om zich heen. Maar ik heb nog wel een hoop werk te verrichten de komende zes, zeven maanden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan