Ook tijdens de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea opent het Holland Heineken House haar deuren. Voor de 14e keer op rij bieden NOC*NSF en Heineken een huis waar fans uit zowel Nederland als andere landen kunnen genieten van sport en waar Oranje Olympisch succes wordt gevierd.

Het Holland Heineken House ligt op 10 minuten lopen van de schaatshallen en het Olympic Park in Gangneung, aan de oostkust van Zuid-Korea, en is straks dagelijks geopend van drie uur 's middags tot één uur 's nachts. De sneeuwsporten vinden plaats in het berggebied PyeongChang op ongeveer een uur afstand vanaf het huis.

"In 1992 stond in Barcelona het eerste Nederlandse nationale huis ooit. Nu veertien edities verder zijn we ontzettend trots dat we ook in Zuid-Korea weer een Holland Heineken House gaan neerzetten," zegt marketing directeur David Lette. "Oranje sportsuccessen vieren, staat weer centraal in het huis. Bij vorige edities zagen we al dat het huis echt een ontmoetingsplek is voor sporters, hun familie en fans om samen de sportprestaties te vieren. We zijn trots dat we weer zo’n plek mogen faciliteren."

Chef de Mission Jeroen Bijl vervolgt: "Mooi dat er ook dit keer weer een Holland Heineken House is. Dat is toch een stukje Oranje in het verre Korea. Voor de sporters een prettige en vertrouwde plek waar zij zich in alle rust thuis kunnen voelen en familie en vrienden kunnen ontmoeten."