Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 07 jul 2017

Dilemma's met Yara van Kerkhof: 'Vind het leuk om op een feestje te dansen'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma’s. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan shorttrackster Yara van Kerkhof.

Foto : Huub Snoep

Bio
Naam: Yara van Kerkhof
Geboortedatum: 31-05-1990
Geboorteplaats: Zoetermeer
Specialiteit: Shorttrack
Twitter: @yaravkerkhof
Instagram: @yaravkerkhof

Dilemma's
500 of 1500 meter
“Die is heel makkelijk. Absoluut de 500 meter. Ik vind sprinten heel gaaf en ik ben er ook beter in. Als je ergens goed in bent, maakt dat het vaak meteen een stuk leuker. De snelheid en het feit dat je snel moet beslissen, spreken mij erg aan.”

Op een duizendste goud missen of een bronzen medaille winnen
“Als je goud misloopt op een duizendste is dat natuurlijk erg zuur. Dan heb je het dus ergens laten liggen en dat wil je niet. Als je brons wint, heb je het misschien juist heel goed gedaan. Ik heb liever een bronzen medaille met een rit die goed ging dan een zilveren medaille in een teleurstellende rit.”

Lang opblijven of vroeg naar bed
“Door het sporten ben ik wel iemand geworden, die vroeg naar bed gaat. Jeroen Otter (de bondscoach, red.) maakt ons soms zo moe dat het kaarsje vrij vroeg uitgaat. Ik weet ook van mezelf dat ik beter presteer als ik een goede nachtrust heb gehad. Als ik moet presteren, ga ik dus graag vroeg naar bed.”

Foto : Arno Hoogveld

Spreken of zwijgen
“In een nieuwe groep kijk ik graag eerst even de kat uit de boom, voordat ik wat zeg. Als ik de mensen goed ken, houd ik er wel van om te praten of grapjes te maken.”

Bier of wijn
“Geen van beide! Als ik zou moeten kiezen, dan liever wijn. Ik ben niet zo’n drinker. Als we na het seizoen uitgaan met het team dan trakteert het damesteam elkaar altijd op een shotje. Dat is altijd erg gezellig.”

Zingen of dansen
“Dansen. Ik zou heel graag kunnen zingen, maar ik kan het simpelweg niet. Daarentegen vind ik het leuk om tijdens een feestje te dansen. Al wil ik niet zeggen dat ik het ook goed kan. Dat zou je aan anderen moeten vragen, ha.”

Steak of salade
“Steak. Op een menukaart sla ik de vegetarische pagina’s vaak over. Ik ben dol op vlees, vind het lekker. Daarnaast heb je als sporter ook je eiwitten nodig.”

Online shoppen of naar de winkel
“Ik vind shoppen leuk, maar ik koop mijn spullen voornamelijk online. Dat is lekker makkelijk. Tussen de trainingen door even snel iets kopen. Heerlijk. Online shoppen is echt een uitkomst. Door alle trainingskampen en trainingen ben ik vaak te druk om naar de winkel te gaan.”

Olympisch zilver of wereldkampioen
“Jeetje. Beide. De Olympische Spelen zijn natuurlijk geweldig. Daar wil je als sporter pieken, maar een wereldtitel is ook fantastisch. Moet ik kiezen? Eerst olympisch zilver en daarna dan wereldkampioen, ha.”

WAUW! Naar de finale geschreeuwd door een vol Ahoy! Zo gaaf!! ✨ #kpnwkshorttrack @rotterdam.ahoy #topteammetzijn5en

Een bericht gedeeld door Yara van Kerkhof (@yaravkerkhof) op

Zomer of winter
“Zomer. Ik houd helemaal niet van kou. Een koude ijsbaan vind ik niks, dan krijg je koude voeten. Daar heb ik echt een hekel aan. Gelukkig zijn onze ijsbanen vaak niet heel erg koud, dus daar heb ik geluk mee.”

Softijs of waterijs
“Eigenlijk eet ik niet zo vaak ijs, maar de keren dat ik het doe, haal ik Italiaans schepijs. Dan heb je er één en dat is beter dan een hele doos.”

Zelf koken of uit eten
“We zijn zo vaak weg, dus ik vind het altijd wel fijn om even thuis te zijn. Vaak is het net zo gezellig. Of je nou met vrienden afspreekt in een restaurant of thuis, dat maakt niet veel uit. Als je uit eten gaat, scheelt dat alleen afwas. Dat is dan wel weer prettig! Ik heb thuis mijn eigen moestuintje en gisteren heb ik andijvie gemaakt. Dat was leuk.”

Auto of fiets
“In de winter pak ik heel vaak de auto. Zelfs als ik naar Thialf ga. Ik vind het heerlijk om met lekker weer te fietsen, maar zonder auto zou mijn leven een stuk ingewikkelder zijn, dus ik ga voor de auto. Die brengt je veel verder.”

No fun! At least the weather and the view was awsome! #Dead #TooSteep #Alpentourtrophy #Day2

Een bericht gedeeld door Yara van Kerkhof (@yaravkerkhof) op

Hond of kat
“Ik had net een kat in mijn huis en die was meteen de boel aan het slopen, dus deze is niet zo moeilijk. Ik kies voor hond. Er wonen hier erg veel katten, dus ik kan niet echt mijn deur opengooien. Als ik dat doe, heb ik meteen bezoek. Ook denk ik dat honden wat meer te vertrouwen zijn. Ik heb zelf geen huisdieren, hoor. Dat zou echt zielig zijn. Ik ben regelmatig op trainingskamp.”

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent de Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan