Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 27 jul 2017

Dilemma's met Bart Mol: 'Mijn moeder bakt mijn pannenkoeken voor de wedstrijd'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Bart Mol.

Foto : Neeke Smit

Bio
Naam:
Bart Mol
Geboortedatum: 08-09-1987
Woonplaats: Wognum
Team: AB Vakwerk
Specialiteit: marathon
Twitter: @mol_bart
Instagram: @bartmol55

Dilemma's
Hond of kat
"Hond. Ik houd niet van katten, haha. Of ik allergisch ben? Ik zeg altijd van wel, want anders wil mijn vriendin een kat."

Pasta of pannenkoeken
"Ik eet altijd eerst pasta en daarna pannenkoeken, mag dat ook? Pannenkoeken voor de koers, hè. Mijn moeder bakt nog altijd mijn pannenkoeken voor de wedstrijd."

Bocht of rechte stuk
"Da's een goeie. Rechte stuk. Ik heb vandaag geskeelerd en we moesten op de piste door de bochten, dan gaan de rechte stukken makkelijker dan de bochten. De bochten zijn altijd zwaarder dan de rechte stukken."

Bier of wijn
"Rode wijn. Ik ben geen bierdrinker. Misschien wel beter, want ik drink wel sterke drank. Dat is misschien niet altijd even goed. Bruine rum of whisky. Gin-tonic, ook lekker. Altijd buiten het seizoen natuurlijk, ha."

Schoorl....heeft iemand het parcours gezien ?

Een bericht gedeeld door Bart Mol (@bartmol55) op

Skeeleren of wielrennen
"Wielrennen. Skeeleren doet altijd zeer aan je voeten. Wij moesten vorige week met de ploeg bijna honderd kilometer skeeleren en dan doen je voeten gewoon onwijs veel pijn. Ik vind de afwisseling het leukste. Vrienden van mij zijn profwielrenners en die zijn altijd aan het fietsen. Dat lijkt mij niks. En wij doen schaatsen, sprongen, kracht, skeeleren, mountainbiken. Die afwisseling vind ik zelf het mooist."

Elfstedentocht of Olympische Spelen
"Elfstedentocht! Weet jij nog wie alle gouden plakken of tweede en derde plekken op de laatste Spelen hebben gehaald? Maar je weet nog wel wie twintig jaar terug de Elfstedentocht gewonnen hebben dus dat maakt wel een grotere indruk dan olympisch goud. Ik hoop dat hij nog een keer komt."

Film of serie
"Ik ben echt een filmliefhebber. Als je een goede film hebt, wil je die graag af zien. Dat is met series ook wel zo natuurlijk maar dat wordt vaak wat meer uitgesmeerd. Met een film heb je meer kwaliteit in een kortere periode. Ik download eigenlijk nooit, ga vaak naar de bioscoop of neem films op van tv. Ik kijk liever nog een keer naar een goede film dan naar een nieuwe, slechte film."

Flyingburtmen.#playadiforty

Een bericht gedeeld door Bart Mol (@bartmol55) op

Strand of bergen
"Strand. Bij bergen denk ik al weer gauw aan bergen op fietsen. Strand doet me denken aan mooi weer en ik vind mooi weer het fijnst om in te trainen. Dat kan ook met bergen zo zijn maar dan heb je nog wel eens dat het slecht weer is in de Alpen of zo. Voor trainen vind ik bergen hartstikke mooi maar strand op z’n tijd kan ook onwijs leuk zijn."

Kunstijs of natuurijs
"Natuurijs. Kunstijs is eigenlijk een oplossing voor het niet aanwezig zijn van natuurijs. Schaatsen is vroeger geleerd op natuurijs. Op de baan is ook mooi, hoor. Daar heb je hele mooie koersen, er gebeurt veel. Maar qua beleving als schaatser is natuurijs veel mooier. Je maakt met natuurijs meer mee dan op kunstijs en het blijft je ook meer bij."

Auto of fiets
"Ik vind motorrijden nog het allermooiste. Ik heb motorcrosswedstrijden gedaan en heb ook nog een racemotor. Daar heb ik maar weinig tijd voor maar dat vind ik wel echt leuk om te doen. Ik let altijd goed op als ik de weg op ga."

Greenmachine #47

Een bericht gedeeld door Bart Mol (@bartmol55) op

Facebook of Instagram
"Tegenwoordig meer Instagram. De verhalen die sommige mensen op Facebook zetten… De kunst van een mooie foto komt op Instagram meer naar voren en dat vind ik wel mooi om te zien. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Ik stuur liever een foto naar iemand toe dan dat ik uitleg wat er is gebeurd. Die foto geeft veel beter een beeld van de situatie."

Zweden of Oostenrijk
"Ik heb op beiden wel goede uitslagen gereden. Zweden is een heel mooi land maar bij Oostenrijk denk ik aan de Weissensee en vind ik het qua gezelligheid wel leuker dan Zweden. In Zweden rijd je op een kaal meer rond, het is er vaak koud en grauw. En in Oostenrijk heb je wel heel veel scheuren, het is gevaarlijker schaatsen, maar ik vind de sfeer wel beter."

Schilderen of koken
"Schilderen. Mijn vriendin is voedingsdeskundige en zij kookt altijd heel goed. Als ik iets moet koken, is het al gauw minder. Op een of andere manier kom ik er altijd wel onderuit. We hebben pas een nieuw huis en daar heb ik het meeste wel geschilderd. Dat geeft meer voldoening dan koken."

Noordpool

Een bericht gedeeld door Bart Mol (@bartmol55) op

Snor of baard
"Ik heb een beetje een baard. Alleen een snor kan soms mooi zijn, maar ik kies toch voor de baard. Dan denk ik aan grote ijspegels eraan tijdens een zware natuurijswedstrijd. Heroïsche beelden."

Spreken of zwijgen
"Doe maar spreken. Als iets je dwars zit, kun je het beter zeggen."

?

Een bericht gedeeld door Bart Mol (@bartmol55) op

Concert of festival
"Festival. Daar komen meer verschillende mensen op af. Een concert kan ook mooi zijn als je echt heel erg fan bent van die bepaalde artiest maar ik vind een festival altijd wel mooi omdat je de hele dag hebt. Iedereen is altijd in een blije, gezellige bui. Bij een festival denk ik aan mooi weer, buiten aan het strand of in een park. Een enkele keer komt het eens uit en ga ik naar een festival. Ik denk dat het een hele goede ontspanning is voor sporters."

Weissensee of World Cup-wedstrijd
"Daar heb je me wel te pakken. De Weissensee ben ik al heel veel jaren geweest. Ik zou ook graag nog een World Cup willen rijden. Afgelopen jaar mocht ik die al bijna rijden op de vijf kilometer. Het lijkt mij ook een mooie uitdaging. En de Weissensee is qua sfeer en qua wedstrijden meer een beleving. Want wat voor World Cup heb je het dan over? Ik kan in Kazachstan in een leeg stadion rijden maar dat is lang niet zo mooi als dat jij in een kopgroep zit op de Weissensee en er staan duizenden mensen jou aan te moedigen. Dus dan wil ik wel een World Cup in Heerenveen, ha. Als je een NK Afstanden rijdt, zit Thialf ook vol en dat geeft wel heel veel energie."

Dilemma's op donderdag 22: Alexandra Ianculescu
Dilemma's op donderdag 21: Valentina Berga-Belloni
Dilemma's op donderdag 20: Yara van Kerkhof

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent de Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan