Tickets
Shop
Nieuws 28 feb 2017

Aankondiging: KPN NK Shorttrack Junioren

In het weekend van 4 en 5 maart 2017 vindt het KPN NK Shorttrack Junioren plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. Twee dagen lang strijden de beste jonge shorttrackers van Nederland om de nationale titels.

Foto : Soenar Chamid

Schaatsvereniging Utrecht, SVU Shorttrack, organiseert het Nationaal Kampioenschap samen met de KNSB. In totaal doen ruim 100 rijders uit het hele land mee uit de C-, B- en A-categorie (van 13 tot 18 jaar).

Han Brouwer, voorzitter van SVU Shorttrack: “Prachtig dat we ook deze belangrijke nationale wedstrijd weer organiseren als club. Nooit eerder faciliteerde Utrecht zoveel wedstrijden in één seizoen, zoals ook een KNSB-wedstrijd en een internationale StarClass-wedstrijd. We timmeren hard aan de weg in Utrecht, ook met het RTC-midden.”

Gratis toegang!
Tijdens het KPN NK Shorttrack Junioren rijden de shorttrackers verschillende afstanden op de binnenbaan: 500m, 1000m en de 1500m. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de entree is gratis.

Zaterdag 4 maart: 14.25 – 20.00 uur
Zondag 5 maart: 10.30 - 16.45 uur

Regiocompetitie op zaterdagochtend
Voorafgaand aan het KPN NK Junioren wordt zaterdagochtend de landelijke finale van de regiocompetities gereden. De 8 beste meisjes en 8 beste jongens van de E- en D-junioren uit het eindklassement van de regiocompetities Noord-Oost, West en Zuid (met Luxemburg/België) doen hier aan mee. De regiofinale start zaterdag om 08.30 uur en duurt tot ongeveer 12.45 uur.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan