Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2017

8e editie KPN Schaatsvriendendag groot succes

De achtste editie van de KPN Schaatsvriendendag is een groot succes geworden. Zo'n zeventienhonderd mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke handicap hebben samen met vrienden gratis kunnen genieten op het ijs van Flevonice in Biddinghuizen.

Al voor de ingang van Flevonice worden alle bezoekers warm onthaald en in de schaatsstemming gebracht. Dat gebeurt met name door Kleintje Pils, die de Hollandse hits aaneenrijgt. "We hebben er superveel zin in. Ik kijk het meeste uit naar het priksleeën", aldus een dolenthousiaste deelnemer van de Schaatsvriendendag. Ook een schoonrijder heeft er zin in. "Het is een gezellige chaos hier, maar het gaat om de kinderen die de dag van hun leven hebben."


Er waren verschillende activiteiten op het ijs met bekende schaatsers als Marianne Timmer, Barbara de Loor en Christijn Groeneveld. Ook konden de mensen kennismaken met andere sporten op het ijs, zoals curling, sledge-hockey en priksleeën. Met muzikale optredens, zoals het wereldberoemde dweilorkest “Kleintje Pils”, maakte het tot een unieke dag voor de gehandicaptensport.

Christijn Groeneveld
Het was mooi om te zien dat Groeneveld, die in 2014 een ruggenwervel brak, tijdens een training in Inzell, zich ook op het ijs heeft laten zien. Hij leeft nu voornamelijk vanuit zijn rolstoel, lopen kan hij wel, maar in beperkte mate. Zelfstandig fietsen en autorijden is daarentegen geen probleem meer. "Ik word niet meer iedere dag wakker met de gedachte dat ik niet goed kan lopen", aldus Groeneveld.

Het doel van het Fonds Gehandicaptensport is dat sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk wordt. Tijdens de KPN Schaatsvriendendag worden alle barrières waar mensen met een lichamelijke, auditieve of visuele handicap bij het sporten tegenaan lopen, weggenomen. De dag bewijst daarmee welke impact sport kan hebben, het geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid.

Tijdens de KPN Schaatsvriendendag is alles mogelijk is op de ijsbaan. Rolstoelen worden toegelaten op het ijs en bezoekers kunnen kennismaken met diverse schaatssporten. Schaatsverenigingen met een G-sport afdeling hebben zich massaal aangemeld. En ook vanuit niet-schaatsverenigingen stromen de deelnemers binnen.

Al voor het achtste jaar organiseert KPN samen met de KNSB, het Fonds Gehandicaptensport, Univé en IceWorld dit gratis sportieve en gezellige evenement. De Schaatsvriendendag is een bijzondere dag bedoeld om iedereen, ongeacht de handicap, te laten genieten van verschillende takken van de schaatssport en te laten ervaren wat de sport kan betekenen.

Lees hier meer informatie over de KPN Schaatsvriendendag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan