Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 24 apr 2017

Hoe kan Niki Wories nog naar de Olympische Spelen?

Is er nog een kans voor Niki Wories om de Olympische Spelen van Pyeongchang te halen? Ja, die is er zeker, maar het wordt geen gemakkelijke opgave. Karen Venhuizen, disciplinemanager van de KNSB, legt uit hoe het zit.

Foto : Soenar Chamid

"Omdat er geen Nederlandse deelnemer was aan het afgelopen WK, is de enige kans om een startbewijs te verdienen voor Nederland op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (bij de Nebelhorn Trophy, 27-30 september, Oberstdorf - Duitsland). Daar worden nog zes startbewijzen vergeven. Daarnaast moet voldaan worden aan een technische score in 2016-2017 of 2017-2018, een score die de ISU aan het begin van het olympisch seizoen bekend zal maken.

Voor NOC*NSF dient ook nog te worden voldaan aan het behalen van 170 punten op twee van de zes momenten aangegeven door NOC*NSF. Hiervan zijn al twee momenten, het EK en WK 2017 voorbij."

Wories zag in januari af van het EK in Ostrava, omdat ze in december een hersenschudding opliep. Twee operaties aan een slijmbeursontsteking in haar enkel zorgden het afgelopen jaar daarbij ook nog eens voor een verre van vlekkeloze voorbereiding. Mede daardoor haalde Wories te weinig punten om zich voor het WK in Helsinki te plaatsen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan