Tickets
Shop
Nieuws 19 jan 2017

Niki Wories ziet af van deelname EK Kunstrijden

Niki Wories moet noodgedwongen het Europees kampioenschap kunstrijden in het Tsjechische Ostrava laten schieten. De tweevoudig Nederlands kampioene kampt met de naweeën van een hersenschudding die ze begin december bij een val op het ijs opliep.

Foto : Soenar Chamid

Twee operaties aan een slijmbeursontsteking in haar enkel zorgden het afgelopen jaar daarbij ook nog eens voor een verre van vlekkeloze voorbereiding. Begin  januari stond de in Montreal trainende Wories echter voor het eerst sinds lange tijd weer pijnvrij op het ijs. Een vervelende val afgelopen maandag op het ijs, waarbij de geboren Almeerse hard de boarding raakte, gooide echter opnieuw roet in het eten. 

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Niki kampt met de naweeën van de eerder opgelopen hersenschudding en voorlopig even rustig aan moet doen. Wories: ”Voor mijn eigen gezondheid moet ik nu even pas op de plaats maken en geen EK rijden. Hoewel dat pijn doet en ik er verdrietig over ben, weet ik dat het op dit moment de juiste keuze is”, aldus Niki Wories, die hoopt om straks haar titel op het ONK kunstrijden te kunnen verdedigen en later in het seizoen het WK te kunnen rijden.

De KNSB wijst voor het EK in Ostrava geen vervanger aan voor Niki Wories. Bij de heren komt Thomas Kennes voor Nederland aan de start.

Onlangs was schaatsen.nl op bezoek bij Niki Wories. Bekijk hier de video


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan