Tickets
Shop
Nieuws 28 apr 2017

Ariëns en Willems-Crediet winnen eerste KNSB Marathon Cup

Crispijn Ariëns en Janita Willems-Crediet hebben donderdag bij de eerste skeelerwedstrijd van het seizoen in Oldebroek meteen hun goede vorm getoond. Beide skeeleraars wonnen de eerste KNSB Marathon Cup door solo over de meet te komen. Marthijn Mulder zegevierde bij de beloften.

Foto : Neeke Smit

Ariëns reed al snel alleen vooruit en leek op weg naar de zege, maar Niels Mesu, Bart van der Vlugt en Gerwin Smit haalden hem weer bij. Ariëns probeerde het daarna nog een keer en deze keer haalde niemand hem meer in. Ingmar Berga en Gerwin Smit werden tweede en derde.

Ook bij de vrouwen kwam de winnares solo over de streep. Janita Willems-Crediet ging in de slotfase van de wedstrijd op avontuur en werd door niemand meer bijgehaald. Berber Vonk en Bianca Roosenboom streden in de sprint om de tweede plek; Vonk was net iets sneller over de meet dan Roosenboom.

Bij de beloften behaalde Marthijn Mulder zijn eerste zege van het inline-seizoen. Ook hij kwam solo over de streep en bleef Dennie Kwant en Sjors van der Meer voor. 

Voor de volledige uitslagen kun je hier terecht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan