Tickets
Shop
Nieuws 14 jul 2016

Team Haven Amsterdam verder als Team Port of Amsterdam / SKITS

De ploegen van Team Port of Amsterdam/ SKITS zijn voor seizoen ‘16-’17 zo goed als compleet. Aan het eind van vorig seizoen is er afscheid genomen van Jan Maarten Heideman. Zijn plek wordt dit jaar ingenomen door Tijs van der Steen. Hij krijgt na een sterk seizoen in de beloftendivisie de mogelijkheid de stap naar de top divisie te maken.

Het team is blij met zijn komst. Naast Van der Steen zal het topdivisie team bestaan uit vier vertrouwde gezichten, namelijk Erik Valent, Johan Hendriks, Christoffel Hendriks en Bart van der Vlugt. Met een zesde rijder is het team nog in gesprek.

Ook in de dames topdivisie is het team weer goed vertegenwoordigd. Ellen de Waard en Esmee Visser blijven in het flitsende geel rijden. Heidi Snoek en Anna Lof reden vorig jaar goede uitslagen in de zesbanen- en regiotopwedstrijden en maken de overstap naar het landelijke peloton. Anneleen Zijl zal als reserverijdster af en toe mogen proeven aan het niveau. Simone Warmerdam en Esther Kiel blijven binnen de ploeg, maar worden ondergebracht in een ander team binnen dezelfde stichting.

De beloftenploeg van Team Port of Amsterdam / SKITS was vorig jaar uiterst succesvol met winst in drie wedstrijden, het jongeren klassement (Van der Harst) en het ploegenklassement. Komend seizoen starten in deze formatie wederom Mark van de der Harst en Cas van Trierum, aangevuld met Niels Immerzeel (vorig jaar Team SKITS) en Koen de best (doorstroom uit regioteam). De doelstellingen van dit team zijn ongewijzigd hoog.

Casper Helling is voor het derde jaar de trainer van de herenteams en verzorgt samen met Victor Plomp de coaching van de heren topdivisieploeg. Bij de beloften zien we een bekend gezicht terug als ploegleider, Stan van den Berg (oud topdivisierijder bij het team) neemt deze rol over van Lars Haringsma en zal worden bijgestaan door Leon Essink, die als invalcoach betrokken blijft. Bij de dames zal de ploegleiding net als afgelopen jaar in handen zijn van Dionne Noordhof, hier en daar gesteund door de trainer van de dames Joris Boelens.

Stichtingsvoorzitter Guus Heijnen is content: ”Het blijft geweldig om onderdeel te zijn van een organisatie die zich maar blijft doorontwikkelen. We zijn nu voor het twaalfde jaar actief met landelijke marathonteams. Ik kijk uit naar de nieuwe talenten die ons gaan verbazen op kunst- en op natuurijs. Met een enthousiast bestuur, kundige technische mensen en trouwe sponsoren kijken we reikhalzend uit naar het schaatsseizoen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan