Tickets
Shop
Nieuws 03 mei 2016

Na twee edities einde Zeeland on Wheels

Na slechts twee edities van de inline-skatewedstrijd Zeeland on Wheels valt het doek al voor de Zeeuwse koers.

Foto : Neeke Smit

Na een evaluatie van de afgelopen wedstrijd op 16 april heeft het organisatiecomité besloten 'geen tijd en energie meer te stoppen in een nieuwe editie'.

"Het dalende aantal deelnemers is daarvan mede de oorzaak", schrijft de organisatie in een persbericht. Bij de eerste editie van Zeeland on Wheels, vorig jaar, betrof het een tweedaagse wedstrijd waar in totaal vijftig rijders deelnamen, maar dit voorjaar reisden er slechts 22 heren en 11 dames af naar de eendaagse wedstrijd. 

"Het comité heeft hieruit de conclusie getrokken, dat er bij de deelnemers, ondanks een grote prijzenpot, onvoldoende draagvlak gevonden kan worden om een wedstrijd in Zeeland te bezoeken en zullen Elma de Vries en Erwin Mesu dus de boeken in gaan als de laatste winnaars van de landelijke wedstrijd Zeeland on Wheels."

De organisatie van de skeelerwedstrijd zal de aandacht verleggen naar meer activiteiten voor jeugd en scholieren in plaats van landelijke koersen. Hieronder zullen clinics en regionale wedstrijden vallen, zowel in- als outdoor.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan