Tickets
Shop
Nieuws 14 jul 2016

Marthijn Mulder wint finale Beloften

Marthijn Mulder heeft in de finale van de KNSB Marathon Cup zijn slag geslagen. Niet eerder dit seizoen stond hij bij de Beloften op het podium, maar in de afsluitende wedstrijd in ’t Harde pakte Mulder de winst. Hij klopt in een sprint medevluchter Tom van Vliet, terwijl kort daarachter Peter van de Pol als derde eindigde.

Foto : Neeke Smit

Het was in ’t Harde aanvankelijk heel erg oppassen voor de rijders. Kort voor de start kwam er in het dorp op de Veluwe nog even flink wat water naar beneden, waardoor het parkoers opeens drijfnat was. Dat betekende voorzichtig koersen.

Desondanks was er wel strijd. Het vooruitzicht van extra punten op de streep voor het klassement maakte dat iedereen wel wilde rijden. Diverse kopgroepjes losten elkaar af, maar uiteindelijk bleven Marthijn Mulder en Tom van Vliet met zijn tweetjes over.

De grote afwezige in de groep daarachter was Aleid Klompmaker. Alle kanshebbers voor de eindzege zaten daarin bij elkaar, maar zonder Klompmaker. Die liep daardoor uiteindelijk zijn podiumplaats mis. De klassementsrijders stonden toe dat andere mannen zich bemoeiden met de strijd om de winst. Mulder kon daardoor wegrijden met Van Vliet. In een rechtstreeks sprintduel greep Mulder uiteindelijk de winst.

Lees alles over de KNSB Marathon Cup in ’t Harde op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan