Tickets
Shop
Nieuws 06 sep 2016

Manon Kamminga: 'Missen WK doet pijn'

Manon Kamminga kampt nog altijd met de gevolgen van overtraindheid en moet de WK inline-skaten voor de tweede keer op een rij aan zich voorbij laten gaan. De Haulerwijkse baalt dan ook behoorlijk.

Foto : Neeke Smit

“Dat doet pijn, maar het een heeft wel met het ander te maken”, doelt Kamminga tegenover proskating.nl op de fysieke problemen die ze vorig jaar ondervond. “Sinds mijn overtraindheid heb ik nog geen enkele keer goede bloedwaardes gehad en dus moet ik voorzichtig zijn.”

Kamminga kwam eerder dit skeelerseizoen wel in actie bij de EK in eigen land, pakte daar goud op de aflossing en zilver op de afvalkoers, maar heeft niet het gevoel dat ze op dit moment op wereldniveau mee kan. “Ik kan wel wat doen, maar niet te veel en ik moet voldoende rust nemen. Een WK aan de andere kant van de wereld past daar niet in. Ik wil competitief zijn en dat kan nu niet.”

Inmiddels richt Kamminga zich dan ook volledig op het schaatsseizoen. Nadat haar oude ploeg Stressless ophield te bestaan, rijdt ze nu voor Gewest Friesland. De 24-jarige bereidt zich echter voor in de Verenigde Staten en ook die keuze heeft voor een deel met de naderende WK te maken.

“Ik heb bewust niet in Nederland gebleven en heb de voorbereiding van de Nederlandse skeelerploeg op de WK links laten liggen. Dat zou ik alleen maar confronterend vinden”, zegt Kamminga, die de eerste schaatsmeters alweer achter de rug heeft, tot besluit.

Lees alles over de WK inline-skaten 2016 op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan