Tickets
Shop
Nieuws 29 jul 2016

Liveblog dag 5 EK inline-skaten 2016

Vandaag (vrijdag) staat de vijfde dag van de EK inline-skaten 2016 op het programma. Schaatsen.nl zet de belangrijkste gebeurtenissen van dag vijf van de EK in dit liveblog op een rij.

Foto : Neeke Smit

TIP! Om te allen tijde de allerlaatste berichtgeving te zien, raden wij aan om deze pagina zo nu en dan te herladen.

Lees alles over de EK inline-skaten 2016 op onze speciale pagina.

20.50u: De vijfde dag van de EK inline-skaten zitten erop. Voor Nederland leverde het weer de nodige medailles op. Op de individuele afstanden pakten Bart Hoolwerf, Tom den Heijer en Janno Botman goud, gingen Berber Vonk en Anna van den Bos met het zilver aan de haal en was er brons voor Crispijn Ariëns, Irene Schouten en Gerrie van Lingen. Aan dat totaal voegden de verschillende relayploegen nog eens twee keer goud, twee keer zilver en een keer brons toe.

Zaterdag wordt de Europese titelstrijd afgesloten met de marathon. In tegenstelling tot de piste- en wegwedstrijden, die in Heerde plaatshadden, wordt het slotonderdeel in Steenwijk verreden. Dat weerhoudt schaatsen.nl er niet van ook daar van de partij te zijn. Tot morgen!

20.49u: Klik hier voor de volledige uitslag van de relay voor senioren heren.

20.44u: Kay Schipper, Luc ter Haar en Crispijn Ariëns sluiten het wegtoernooi af met relayzilver voor Nederland. Frankrijk pakt goud, het brons is voor Italië.

20.40u: Klik hier voor de volledige uitslag van de relay voor senioren dames.

20.32u: Manon Kamminga, Irene Schouten en Bianca Roosenboom pakken goud op de relay. Zilver is er voor Italië, terwijl Frankrijk het brons grijpt.

20.28u: Klik hier voor de volledige uitslag van de relay voor junioren-A heren.

20.22u: Brons voor de Nederlandse relayploeg bij de junioren-A heren. Gerrie van Lingen, Marc Middelkoop en Louis Hollaar moeten Italië en Frankrijk voor zich dulden.

20.16u: Klik hier voor de volledige uitslag van de relay voor junioren-A dames.

20.13u: Klik hier voor de volledige uitslag van de relay voor junioren-B heren.

20.12u: Klik hier voor de volledige uitslag van de relay voor junioren-B dames.

20.10u: Berber Vonk, Daniëlle Ootes en Elisa Dul rijden op de relay voor junioren-A dames naar het zilver. Italië wint, Frankrijk wordt derde.

20.08u: Klik hier voor de volledige uitslag van de puntenkoers voor senioren heren.

19.47u: Anna van den Bos, Marijke Groenewoud, Maya de Jong pakken namens Nederland het goud op de relay bij de junioren-B dames. Duitsland wint zilver, Italië brons.

19.33u: De vijfde en voorlaatste dag van de EK inline-skaten worden vanaf 19.45u afgesloten met de relay voor alle categorieën.

19.29u: Crispijn Ariëns rijdt naar de derde plaats op de puntenkoers. Ewen Fernandez uit Frankrijk en de Duitser Felix Rijhnen, die lange tijd samen op kop reden, pakten respectievelijk het goud en het zilver.

19.20u: Klik hier voor de volledige uitslag van de puntenkoers voor senioren dames.

19.19u: Klik hier voor de volledige uitslag van de puntenkoers voor junioren-A heren.

19.18u: Klik hier voor de volledige uitslag van de puntenkoers voor junioren-A dames.

19.17u: Klik hier voor de volledige uitslag van de puntenkoers voor junioren-B heren.

19.16u: Klik hier voor de volledige uitslag van de puntenkoers voor junioren-B dames.

19.07u: Irene Schouten pakt het brons op de puntenkoers Francesca Lollobrigida uit Italië trekt aan het langste eind, gevolgd door de Belgische Sandrine Tas.

18.47u: Onder meer Irene Schouten, Elma de Vries en Manon Kamminga zijn aan het inrijden voor hun puntenkoers. Na de senioren dames komen de senioren heren nog in actie op dit onderdeel. Crispijn Ariëns, Luc ter Haar en Ingmar Berga zijn daarbij de Nederlanders.

18.40u: Opnieuw goud voor Nederland. A-junior Bart Hoolwerf toont zich oppermachtig op de puntenkoers en soleert naar de zege Giuseppe Bramante uit Italië wordt tweede, gevolgd door de Spanjaard Victor Vena.

18.20u: Berber Vonk gaat met het zilver aan de haal op de puntenkoers voor junioren-A dames. De Nederlandse komt een punt tekort ten opzichte van de Italiaanse winnares Laura Lorenzato. Dominika Gardi uit Hongarije krijgt het brons omgehangen.

18.00u: Na de junioren-B is het de beurt aan de junioren-A om hun puntenkoers te rijden. Berber Vonk, Daniëlle Ootes, Gerline Crediet, Chris Huizinga, Louis Hollaar en Bart Hoolwerf zijn de Nederlanders die daarbij in actie komen.

17.55u: Tom den Heijer zorgt voor nieuw Nederlands succes. Op de puntenkoers voor junioren-B heren is hij de beste, voor de Italiaan Edoardo Quarona en Matheo Kervoelen uit Frankrijk. Teun de Wit belandde op het nippertje naast het podium.

17.30u: Anna van den Bos pakt zilver op de puntenkoers voor junioren-B dames. Alleen de Italiaanse Beatrice Fausti is met een punt verschil te sterk. Haar landgenote Edda Paluzzi wordt derde.

16.55u: Bij de junioren-B dames gaan op de puntenkoers namens Nederland Anna van den Bos, Marijke Groenewoud en Fleur Veen van start. Jordy van Workum, Tom den Heijer en Teun de Wit verdedigen de Nederlandse eer bij de heren.

16.40u: Vanaf 17.15u gaat het programma verder met de puntenkoersen voor junioren-B, junioren-A en senioren. Daarna volgen nog de relays.

16.29u: Klik hier voor de volledige uitslag van de one lap voor senioren heren.

16.28u: Klik hier voor de volledige uitslag van de one lap voor senioren dames.

16.27u: Klik hier voor de volledige uitslag van de one lap voor junioren-A heren.

16.26u: Klik hier voor de volledige uitslag van de one lap voor junioren-A dames.

16.25u: Klik hier voor de volledige uitslag van de one lap voor junioren-B heren.

16.24u: Klik hier voor de volledige uitslag van de one lap voor junioren-B dames.

16.19u: De uitslag van de dames senioren is er ook. Erika Zanetti uit Italië is de beste, voor de Belgische Anke Vos en Laethisia Schimek uit Duitsland.

16.15u: Simon Albrecht sprint ook op de one lap naar het goud bij de senioren. De Duitser werd op het podium geflankeerd door Ioseba Fernandez uit Spanje en de Fransman Gwendal Le Pivert. De officiële uitslag van de senioren dames laat nog op zich wachten. De jury bekijkt de videobeelden.

16.09u: Gerrie van Lingen gaat met het one lap-brons aan de haal bij de junioren-A. De Flaviis uit Italië wint, Fransman Dambrun pakt zilver.

16.05u: Janno Botman pakt goud op de one lap bij de junioren-B. De Italianen Salino en Maiorca worden tweede en derde. Bij de dames wint de Franse Pedronno, gevolgd door de Duitse Baier en de Franse Geoffrey.

15.10u: Nog een klein uur en dan beginnen de finales van de one lap. Namens Nederland hebben Gerrie van Lingen (junioren-A) en Janno Botman (junioren-B) zich geplaatst voor de eindstrijd. Alle finales zullen live te volgen zijn op http://live.speedskate.tv/.

12.00u: Het is pauze in Heerde. Het programma gaat om 16.00u verder met de finales van de one lap. Daarna volgen nog de puntenkoers en de relay.

11.56u: De Nederlandse junioren-B heren hebben zich geplaatst voor de finale van de relay. Bij de overige categorieën stonden er geen heats op het programma en gaan alle teams van start in de eindstrijd.

11.47u: Ook de finalisten bij de senioren dames zijn inmiddels bekend. Laethisia Schimek, Francesca Lollobrigida, Erika Zanetti, Anke Vos en Alisa Gutermuth mogen zich opmaken voor de eindstrijd. Dat is inderdaad een finaliste meer dan te doen gebruikelijk. Zanetti en Vos reden namelijk exact dezelfde tijd en gaan daardoor allebei door.

11.17u: De officiële uitslag van de halve finales op de one lap bij de senioren dames laat nog even op zich wachten. Voor de lange middagpauze staan alleen de heats van de relay voor junioren-B heren nog op het programma. De races gaan vanaf 11.40u van start.

10.57u: Gerrie van Lingen schaart zich bij de junioren-A heren bij de laatste vier. Elisa Dul delft bij de dames het onderspit in de halve finales.

10.45u: B-junior Janno Botman heeft zich als eerste Nederlander weten te plaatsen voor de finale van de one lap. Maya de Jong slaagde daar bij de dames niet in.

10.44u: Michel Mulder is niet van start gegaan in de halve finales van de de one lap. Le Pivert uit Frankrijk, de Duitser Albrecht, Angeletti uit Italië en Fernandez uit Spanje gaan in de eindstrijd uitmaken wie er met de medailles aan de haal gaan.

10.30u: Het programma in Heerde gaat direct verder met de halve finales van de one lap. In elke categorie worden twee races verreden waarbij telkens de beste twee doorgaan naar de finale.

10.28u: De halve finales van de one lap moet het zonder Nederlandse senioren dames stellen. Moniek Klijnstra werd uitgeschakeld in de kwartfinales. Erika Zanetti uit Italië was daarin de snelste.

10.13u: Ook Gerrie van Lingen heeft zich bij de junioren-A geplaatst voor de halve finales van de one lap. Marc Middelkoop en Tiemen van der Kolk werden uitgeschakeld.

10.04u: Bij de junioren-A dames eveneens een Nederlandse in de halve finales van de one lap. Elisa Dul gaat straks de strijd aan voor een plek in de eindstrijd.

9.45u: Maya de Jong kwam als enige Nederlandse in actie op de one lap bij de junoren-B dames en plaatste zich voor de halve finales. Bij de heren schaarde Janno Botman zich bij de laatste acht.

9.35u: Het programma is inmiddels aanbeland bij de kwartfinales van de one lap voor junioren-B en A. Na afloop van al de races volgt een update met welke Nederlanders door zijn naar de halve eindstrijd.

9.29u: De organisatie heeft opnieuw besloten het programma om te gooien. De halve finales van de one lap worden zodoende in de ochtend in plaats van in de middag verreden. Klik hier voor het nieuwe tijdschema.

9.24u: Michel Mulder heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales op de one lap. In de strijd om een plek bij de beste acht eindigde hij als zesde (29,165). Simon Albrecht uit Duitsland liet met 28,609 de snelste tijd noteren.

9.00u: De series van de one lap zijn bij de junioren-B en A en senioren heren komen te vervallen. Er wordt daarom direct begonnen met de kwartfinales voor senioren heren. Kay Schipper en Michel Mulder gaan zich namens Nederland, in een veld van 24 skeeleraars, proberen te plaatsen voor de halve finales. Die eer gaat uit naar de acht tijdsnelsten. Klik hier voor het vernieuwde tijdschema.

8.57u: Om 9.00u gaat de vijfde dag van de EK inline-skaten 2016 van start. De laatste wegwedstrijden staan op het programma. Er wordt begonnen met de one lap en later op de dag staan de puntenkoers en de relay nog op de rol.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan