Live
Shop
Nieuws 11 feb 2016

Dijkstra wil via Colombia naar goud

Ruurd Dijkstra is de laatste jaren een vaste waarde in de Nederlandse ploeg bij de internationale inline-skatetoernooien, maar de grote doorbraak is er nog niet gekomen. Dat moet komend seizoen anders en daarom reist de 23-jarige rijder samen met Luc ter Haar af naar Colombia voor een trainingskamp in het grootste skeelerland.

Foto : Neeke Smit

“Qua winnen en podiumplekken pakken houdt het nog niet over. Ik heb de afgelopen drie jaar nog niet het laatste stapje kunnen zetten. Ik wil nationaal een keer echt meedoen om het goud. Als dat lukt ga ik ook internationaal met de top meedraaien”, zegt Dijkstra, die van 24 februari tot 10 april in Zuid-Amerika verblijft, tegenover proskating.nl.

Chris Huizinga, die in 2015 wereldkampioen werd bij de junioren en ook in Colombia trainde, dient daarbij als voorbeeld. “Het heeft hem ook goed gedaan, dus dat geeft mij ook het geloof dat het mij ook wat zal opleveren”, aldus Dijkstra.

In Colombia zullen Dijkstra en Ter Haar aan de slag gaan met coach Juan Valencia, die ook bij de WK als trainer fungeerde. “Hij heeft alles voor ons geregeld en gaat ons begeleiden. Ik weet nog niet precies hoe het allemaal zal gaan, dat wachten we maar af. Er zijn daar heel veel pistes, dus we zullen veel kunnen trainen. Ik hoop dat ik er heel veel beter van ga worden”, aldus Dijkstra.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan