Tickets
Shop

Marathon Cup 14 - Bouwselect Marathon

za 18 feb - za 18 feb
Marker Groningen

Op zaterdag 18 februari wordt de 14de Marathon Cup gereden. Deze vindt plaats in Groningen. De mannen en vrouwen van de lange adem strijden tijdens de Marathon Cupwedstrijden om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement. De winnaar van het klassement wint uiteindelijk dé Marathon Cup. Dit jaar zijn er 14 Marathon Cupwedstrijden. De marathon Cup wordt afgesloten worden met een finale op 11 maart in Leeuwarden. De tickets vind je hier.

Voorafgaande de Marathon Cup 14 vind de Pieter Huisman Caravan- en Camperstalling NK Jeugdmarathon plaats. Erg leuk om te kijken en de marathonhelden van de toekomst aan het werk te zien. Meer informatie over het NK Jeugdmarathon vind je hier.


Locatie

Sportcentrum Kardinge
Kardingerplein 1
9735 AA Groningen

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons: de Topdivisie Heren, Topdivisie Dames, Beloftendivisie Heren en Beloftendivisie Dames. De Topdivisies strijden iedere week in de Marathon Cup competitie, de Beloften Dames en Heren wisselen elkaar af.

Weten wie er in welke ploeg zit?
Bekijk de Topdivisie Teamspagina en de Beloftendivisie Teamspagina op schaatsen.nl.

Deze marathon is een doorstroom wedstrijd, dit betekend dat er Regionale Heren starten bij de Beloften Heren en dat de Beloften Dames starten bij de Topdivisie Dames.

Bekijk de selectieprocedure wie er mogen starten bij de andere divisie:
- Algemene selectieprocedure
- Selectieprocedure doorstroom wedstrijd

Programma

17.30 uur: Beloften heren - 100r
19.00 uur: Topdivisie dames - 80r
20.15 uur: Topdivisie heren - 125r


Live

De Topdivisie Dames en Heren wedstrijden zijn live te volgen via een livestream op schaatsen.nl/live
Volg alle doorkomsten ook via schaatsen.nl/livemarathon

De livestream wordt mogelijk gemaakt door: Bouwselect, Jumbo-Visma, Okay/KPMS , Reggeborgh, Royal A-ware, Bouwbedrijf Speelman, Haak Chicory Equipment en Martini Reclamemakers


Uitslagen

Alle uitslagen vind je na de wedstrijden op deze pagina.


Parkeren

Het parkeerterrein bij Kardinge is een zogenaamd Transferium wat inhoud dat veel bezoekers van de binnenstad van Groningen hier hun auto’s kunnen parkeren. Ook de aangrenzende= sportaccommodaties en vele campers maken er gebruik van, het kan dus vrij druk zo niet vol zijn die dag.

Om gezoek en geen plek vinden te voorkomen kunnen diegenen die uit het zuiden komen het beste de afslag Lewenborg nemen. Na 100 mtr. rechts is er de inrit van de parkeerplaats van scholengemeenschap De Kluiverboom, dit is +/- 700 mtr. lopen langs het Zilvermeer naar Kardinge.

Ook kan men eveneens na de afslag Lewenborg na 100 mtr. tegenover de inrit Kluiverboom dus, linksaf slaan de Parkallee op. Bij de 2e afslag links bij het politiebureau komt u op het bedrijventerrein achter Kardinge waar de auto langs de weg geparkeerd kan worden. Dit is ongeveer 500 mtr. lopen, kan zowel rechtsom als linksom. Let op, via de Parkallee kunt u met de auto niet rechtdoor naar Kardinge, de weg gaat over in een busbaan!!!


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}