Tickets
Shop

Holland Cup 1 / IJsselcup

za 14 okt - zo 15 okt
Marker Deventer

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de dertiende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.
De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten
verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement
bovenaan staat.

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje
Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.
De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Achtergrond informatie IJsselcup
De Holland Cup 1 is tevens de traditionele wedstrijd om de IJsselcup.
Deze IJsselcup, georganiseerd door de Deventer IJsclub, was tot 2000 een jaarlijks terugkerend
schaatsevenement dat als dé opening van het schaatsseizoen in Nederland geldt. De IJsselcup werd voor het eerst georganiseerd in 1962. Tot en met het jaar 2000 was het bij de heren een wedstrijd tussen gewestelijke ploegen met een individueel klassement. De dames mochten vanaf 1967 meerijden voor de individuele wedstrijd.

Wegens gebrek aan belangstelling werd de IJsselcup in 2000 afgeschaft. In 2006 maakte de IJsselcup een doorstart als ploegenachtervolging. Deze IJsselcup nieuwe stijl wist maar twee edities te overleven. In oktober 2011 organiseerde de Deventer IJsclub de 42ste IJsselcup op ijsbaan De Scheg in Deventer. Daarmee was de traditionele openingswedstrijd van het seizoen terug op de
schaatskalender. Sinds 2012 is de IJsselcup onderdeel van de Holland Cup. Naast de oorspronkelijke initiatiefnemers, de Deventer IJsclub en KNSB Baancommissie Deventer, zijn ook de schaatsvereniging SportiefOost.nl en ijsbaan De Scheg betrokken bij de organisatie.


Locatie

De Scheg
Piet van Donkplein 1
7422 LW Deventer

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Geselecteerde deelnemers kunnen zich tot dinsdag 10 oktober 20.00 uur hier inschrijven.

Programma

Wijziging aanvangstijd zondag 15 oktober: de wedstrijd begint om 17.30 uur i.p.v. 18.00 uur!

Zaterdag 14 oktober
18.00 uur: 500m mannen en vrouwen
19.20 uur: 1500m mannen en vrouwen
20.40 uur: Mass start mannen

Zondag 15 oktober
17.30 uur: 1000m vrouwen en mannen
18.30 uur: 3000m vrouwen
19.30 uur: 5000m mannen
21.15 uur: Mass start vrouwen
* Tijden onder voorbehoud*


Uitslagen

De lotingen en uitslagen vind je hier.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}