Tickets
Shop

Grand Prix 2 - AKM

ma 30 jan - ma 30 jan
Marker Weissensee

Na twee jaar vind het evenement op de Weissensee weer plaats en kunnen de marathonschaatsers hun wedstrijden weer rijden. Op de Weissensee staan er vier wedstrijden op het programma, waaronder drie Grand Prix wedstrijden en het Open Nederlands Kampioenschap. In totaal zijn er zes Grand Prix wedstrijden, waarvan er drie op de Weissensee worden verreden en drie in het Zweedse Luleå.

Grand Prix 2 - Aart Koopmans Memorial 
De AKM is de eerste Grand Prix wedstrijd in de reeks van 6 wedstrijden die worden verreden in Oostenrijk (Weissensee) en Zweden (Luleå). De dames rijden op de AKM 60km, de heren 80km. De winnaars in 2020 waren Gary Hekman en Marijke Groenewoud.

Nieuws
De AKM zou oorspronkelijk op donderdag 26 januari plaatsvinden, maar de weersomstandigheden lieten dit niet toe. Op zondag 29 januari is de reeks wedstrijden op de Weissensee gestart met het Open Nederlands Kampioenschap waarna op maandag 30 januari het AKM (Grand Prix 2) wordt verreden en op woensdag 1 februari de Grand Prix 3 - Alternatieve Elfstedentoch

Volg alles over de wedstrijden
Het AKM is te volgen via het liveblog op Schaatsen.nl en de doorkomsten via Schaatsen.nl/livemarathon. Volg de Social Media kanalen van Schaatsen.nl, MeerMarathon en de Alternatieve Elfstedentocht voor alle updates. 


Locatie

Weissensee
Karinthië
Oostenrijk

Google Maps openen

Programma

08:30 uur: Heren - 80km
09:00 uur: Dames - 60km


Live

Via een liveblog op deze site houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de wedstrijd.


Uitslagen

De uitslagen van alle wedstrijden op de Weissensee vind je op de uitslagenpagina.

Uitslagen van 2020 en daarvoor vind je op de website van Alternatieve Elfstedentocht.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}