Tickets
Shop

ISU Challenger Lumière Cup - Synchroonschaatsen

do 13 jan - zo 16 jan
Marker Eindhoven

In 2018 werd de Lumière Cup in Eindhoven voor het eerst een ISU-wedstrijd en dit seizoen mag het synchroonschaatstoernooi het label ISU Challenger dragen.

De Challenger Series voor synchroonschaatsen werd geïntroduceerd in het seizoen 2019/2020. In het kunstrijden (solo, paarrijden en ijsdansen) bestaat deze competitiereeks sinds 2015/2016 en geldt het evenement als een niveau onder een Grand Prix. Per seizoen mag een synchroonteam twee Challengers uitkiezen. De deelnemende teams kunnen op deze wedstrijden meer punten scoren voor de wereldranglijst. Een betere ranking is gunstig voor de startgroep op het WK Synchroonschaatsen aan het eind van het seizoen. Voor het organiseren van een ISU Challenger worden hogere eisen gesteld aan het jurypanel en andere zaken zoals opwarmruimtes.


Locatie

IJssportcentrum Eindhoven
Antoon Coolenlaan 3
5644 RX Eindhoven

Google Maps openen

Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}