Tickets
Shop

Marathon Cup 1 - 49e Jaap Eden Trofee

za 23 okt - za 23 okt
Marker Amsterdam

Na een jaar zonder wedstrijden mag het peloton weer los! De eerste wedstrijd vindt zoals gebruikelijk plaats in Amsterdam op de Jaap Eden IJsbaan op zaterdag 23 oktober. Je kunt de wedstrijden live volgen in Amsterdam, tickets zijn te koop via schaatsen.nl/tickets of aan de kassa.

De mannen en vrouwen van de lange adem strijden tijdens de Marathon Cupwedstrijden om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement. De winnaar van het klassement wint uiteindelijk dé Marathon Cup. Dit jaar zijn er 14 cupwedstrijden en de laatste wordt verreden op zaterdag 27 februari in de Elfstedenhal in Leeuwarden.


Locatie

Jaap Eden IJsbaan
Radioweg 64
1098 NJ Amsterdam

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons: de Topdivisie Heren, Topdivisie Dames, Beloftendivisie Heren en Beloftendivisie Dames. Alle divisies, behalve de Beloftendivisie Dames, strijden iedere week om de marathon cup.

In Amsterdam staan alle pelotons op het ijs voor de eerste Marathon Cup wedstrijd.

Weten wie er in welke ploeg zit? Bekijk de teampagina op schaatsen.nl.

Programma

18.10 uur: Beloften dames - 60r
19.00 uur: Topdivisie dames - 80r
20.15 uur: Topdivisie heren - 125r
21.45 uur: Beloften heren - 100r


Live

Bezoekers zijn welkom op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam, tickets zijn te koop aan de kassa én in de voorverkoop via schaatsen.nl/tickets

Omdat de wedstrijd buiten verreden wordt, hebben bezoekers geen QR-code via de CoronaCheck-app nodig. Alleen als men van de horecagelegenheid gebruik wil maken, moet een QR-code getoond kunnen worden.

Ook vanuit huis kun je de wedstrijden van de Topdivisie live volgen via schaatsen.nl/live, vanaf 18.40 uur start de voorbeschouwing van de dames. In Amsterdam worden de Topdivisie wedstrijden in een studio setting voor- en nabeschouwd door Jan van Loon en Jan Martien van de Wetering samen met Elsemieke van Maaren en Bart de Vries. Het commentaar bij de dames en heren wordt verzorgd door Henk Jan Kerkhoff en Johan Boef.


Pers

Wil je de KNSB Marathon Cup 1/49e Jaap Eden Trofee bijwonen als verslaggever of fotograaf, dan heb je een accreditatie nodig. Die kun je aanvragen per e-mail via persaccreditatie@knsb.nl. Deadline: woensdag 20 oktober 23.59 uur. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Carl Mureau, persvoorlichter van de KNSB: 06 55747998.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}