Tickets
Shop
Nieuws 11 dec 2016

Round up dag 3 WB Thialf: Nederlands succes

Tijdens de derde en laatste dag van de wereldbeker in het nieuwe Thialf gebeurde er van alles. Wat er allemaal gebeurde? Lees het hier.

Foto : Soenar Chamid

De dag begon met een bronzen medaille op de 5.000 meter. Niet Irene Schouten, maar Melissa Wijfje pakte verrassend het brons. Het grote talent eindigde nipt achter veterane Claudia Pechstein, die het zilver won. Martina Sablikova was wederom een klasse apart op de langste afstand voor vrouwen en blijft zodoende aan de leiding in het algemeen klassement.

Ook bij de 1.000 meter mocht heel Thialf juichen. Brittany Bowe reed tot de voorlaatste rit de snelste tijd, maar Marrit Leenstra reed een geweldige tijd en pakte daarmee even de leiding. In de laatste rit ging Heather Bergsma er maar net overheen, maar Leenstra was desondanks zeer content met de zilveren medaille. Bowe pakte het brons.

undefined

Bij de mannen is Kjeld Nuis de heerser op de 1.000 meter. Dat liet hij vanmiddag wederom zien. In de laatste rit klokte hij een tijd van 1.08,21 en was daarmee iets (0,36 seconde) sneller dan Shani Davis en Jin-Su Kim (0,42 seconde), die verrassend het brons won. Ook in het algemeen klassement staat Nuis aan de leiding, voor Vincent de Haitre en Pavel Kulizhnikov, die zich voor de 1.000 meter afmeldde wegens een liesblessure.

De laatste afstand leverde wederom Nederlands succes op. Jorrit Bergsma was veruit de snelste op de 10.000 meter. Erik-Jan Kooiman had in de voorlaatste rit een snelle tijd neergezet en lang leek het er ook op dat Kooiman kon gaan winnen, maar in de slotfase versnelde Bergsma en won hij overtuigend. Kooiman pakte het zilver en Ted-Jan Bloemen het brons. Bergsma is de nieuwe leider in de stand.

In de B-groep ging Bob de Vries er later op de avond met de overwinning vandoor. Hij was in 12.47,53 sneller dan zijn collega's in de A-groep. 

undefined

Voor een compleet overzicht kun je ook ons liveblog rustig teruglezen.

Voor alle uitslagen en standen, klik hier.

Nederlandse medailles in Heerenveen:
Goud: Kjeld Nuis (2x), Ireen Wüst,
Zilver: Irene Schouten, Marrit Leenstra, Erik-Jan Kooiman, Nederlandse achtervolgingsploeg (m)
Brons: Evert Hoolwerf, Patrick Roest, Melissa Wijfje, Nederlandse teamsprintploeg (v)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan