Tickets
Shop
Nieuws 11 dec 2016

Melissa Wijfje: 'Dit is heel gaaf'

High fives en omhelzingen op de slotdag van de World Cup in Thialf: Melissa Wijfje greep met een nieuw persoonlijk record het brons op de 5000 meter. De eerste wereldbekermedaille voor de rijster van Team Justlease.nl. “Ik ben heel blij, dit is heel gaaf", luidt het.

Foto : Soenar Chamid

Dat de 21-jarige rijdster op de laatste meters nog bijna over haar punten viel mag de pret niet drukken. “Die laatste rondes waren even heel zwaar", lacht ze. "Ik had natuurlijk wel door dat ik op een goede tijd afging, maar dat het een persoonlijk record (7.02,51) zou worden had ik niet verwacht.” 

In de overgebleven races wisten alleen Martina Sablikova en Claudia Pechstein onder haar tijd te duiken: brons voor Wijfje dus! Dat feestje werd direct samen met coaches Rutger Tijssen en Wouter Olde Heuvel gevierd op het middenterrein. “Zij zijn er altijd en zorgen dat ik vertrouwen heb ik wat ik doe. We doen dit echt samen. Voor hun is dit ook een bevestiging dat het goed gaat. Ik laat steeds vaker zien dat ik het kan.”

Ook van ploeggenotes Ireen Wüst en Antoinette de Jong leert de jonge schaatster een hoop. “Ik zie hoe zij die wedstrijd aanvliegen, maar ook wat hun voorbereiding is. Natuurlijk ga ik het niet kopiëren, maar ik kijk wel hoe zij het doen.”  

“Ik ga steeds beter racen”, vervolgt ze. “Ik blijf me constant verbeteren. Dus op naar de NK en daar ook drie mooie races rijden."

Claudia Pechstein, de 44-jarige winnares van het zilver, feliciteert Wijfje in het voorbijgaan: “Ze had mijn dochter kunnen zijn”, lacht de Duitse. De eerste wereldbekermedaille is nu binnen, maar waar ligt de lat voor Wijfje? “Ik weet het niet, maar ik kan er nog genoeg jaren tegenaan.” Net zoveel als Pechstein? “Ja, misschien wel”, besluit ze met een lach. 

Klik hier voor de liveblog!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan