Tickets
Shop

Pieter Huisman Caravan- en Camperstalling NK Jeugdmarathon

za 18 feb - za 18 feb
Marker Groningen

Op zaterdag 18 februari strijden de junioren op hun Nederlands Kampioenschap marathon in Groningen. Aan de Pieter Huisman Caravan- en Camperstalling NK Jeugdmarathon doen junioren C, B en A mee.  Tevens wordt op deze dag de Landelijke Finale Pupillen verreden voor pupillen A en B.

Deze nationale titelstrijd kent een rijke historie. Verschillende inmiddels gekende rijders en rijdsters op de marathon, de langebaan en in het inlineskaten gingen in het verleden al eens met de zege aan de haal. Zo mochten onder meer Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Manon Kamminga, Janneke Ensing en Annette Gerritsen evenals Gary Hekman, Bart Hoolwerf, Koen Verweij, Ted Jan Bloemen en Kai Verbij zich ooit Nederlands kampioen jeugdmarathon noemen.

Kom de wedstrijden bekijken in Groningen en moedig de toekomstige marathonhelden aan of volg finales vanaf 12.35 uur via de livestream op schaatsen.nl/live. De entree is gratis.

De Pieter Huisman- Caravan- en Camperstalling NK Jeugdmarathon wordt mede mogelijk gemaakt door: Partner van Schaatsend Nederland Daikin, Pieter Huisman Caravan- en Camperstalling en Groningen050.


Locatie

Kardinge
Kardingerplein
Groningen

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Aan het NK Jeugdmarathon doen junioren in de categorie C, B en A mee. De Landelijke Finale Pupillen is voor A- en B-pupillen. Deelnemers kunnen zich plaatsen via de lokale/regionale jeugdmarathons en de landelijke deelnemers zijn automatisch geplaatst (mits tijdig aangemeld). De selectieprocedure voor de Pieter Huisman Caravan- en Camperstalling NK Jeugdmarathon en de Landelijk Finale Pupillen zijn te vinden op KNSB.nl of via dit selectiedocument.

Uiterlijk 28 januari (3 weken voorafgaande) worden de selecties door de GTC Marathons opgemaakt, z.s.m. daarna worden de voorlopige deelnemerslijsten gepubliceerd. De geselecteerde deelnemers (ook de aangemelde landelijke rijders) en reserves dienen zich via de ontvangen link van schaatsen.nl/inschrijven in te schrijven uiterlijk donderdag 9 februari 23.59 uur. Afmeldingen worden verwerkt en reserves worden opgeroepen tot donderdag 16 februari 23.59 uur.

 

Programma

11.00 uur

Meisjes Pupillen B serie 1

6 ronden

 

Meisjes Pupillen B serie 2

6 ronden

 

Jongens Pupillen B serie 1

6 ronden

 

Jongens Pupillen B serie 2

6 ronden

11.35 uur

Meisjes Pupillen A serie 1

7 ronden

 

Meisjes Pupillen A serie 2

7 ronden

 

Jongens Pupillen A serie 1

9 ronden

 

Jongens Pupillen A serie 2

9 ronden

12.10 tm 12.30 uur

Verzorging ijs

 

12.35 uur

Meisjes Junioren C

15 ronden

 

Jongens Junioren C

25 ronden

13.15 uur

Meisjes Pupillen B finale

6 ronden

 

Jongens Pupillen B finale

6 ronden

 

Meisjes Pupillen A finale

7 ronden

 

Jongens Pupillen A finale

9 ronden

13.55 tm 14.15  uur

Verzorging ijs

 

13.55 uur

Huldiging meisjes en jongens junioren C

 

14.10 uur

Huldiging meisjes en jongens pupillen B en A

 

14.20 uur

Dames Junioren A

35 ronden

 

Heren Junioren A

50 ronden

15.20 tm 15.40 uur

Verzorging ijs

 

15.45 uur

Dames Junioren B

25 ronden

 

Heren Junioren B

35 ronden

16.30 uur

Huldiging dames en heren junioren A en B

 

16.30 uur

Inrijden NK G-Marathonschaatsen

 

16.40 uur

NK G-Marathonschaatsen

20 ronden

17.00 tm 17.20 uur

Verzorging ijs

 

17.10 uur

Huldiging NK G-Marathonschaatsen

 

Aansluitend wordt vanaf 17.30 uur Marathon Cup 14 - Bouwselect Marathon verreden met de Beloftendivisie heren, Topdivisie dames en Topdivisie heren. Alles over Marathon Cup 14 vind je hier.


Live

De NK Jeugdmarathon zijn live te volgen vanaf 12.35 via schaatsen.nl/live. Volg alle doorkomsten op schaatsen.nl/livemarathon


Parkeren

Het parkeerterrein bij Kardinge is een zogenaamd Transferium wat inhoud dat veel bezoekers van de binnenstad van Groningen hier hun auto’s kunnen parkeren. Ook de aangrenzende= sportaccommodaties en vele campers maken er gebruik van, het kan dus vrij druk zo niet vol zijn die dag.

Om gezoek en geen plek vinden te voorkomen kunnen diegenen die uit het zuiden komen het beste de afslag Lewenborg nemen. Na 100 mtr. rechts is er de inrit van de parkeerplaats van scholengemeenschap De Kluiverboom, dit is +/- 700 mtr. lopen langs het Zilvermeer naar Kardinge.

Ook kan men eveneens na de afslag Lewenborg na 100 mtr. tegenover de inrit Kluiverboom dus, linksaf slaan de Parkallee op. Bij de 2e afslag links bij het politiebureau komt u op het bedrijventerrein achter Kardinge waar de auto langs de weg geparkeerd kan worden. Dit is ongeveer 500 mtr. lopen, kan zowel rechtsom als linksom. Let op, via de Parkallee kunt u met de auto niet rechtdoor naar Kardinge, de weg gaat over in een busbaan!!!


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}