Tickets
Shop
Tips & Trucs 01 jan 2020

Hoe houd ik me aan mijn goede voornemens?

'Dit jaar ga ik iedere week twee keer schaatsen!' of ''Volgend jaar rond deze tijd ben ik klaar voor de Weissensee!', vertelde je iedereen die het maar horen wilde onder het genot van een oliebol en een glas champagne op oudejaarsavond. Maar een paar weken later regent het pijpenstelen, waai je uit je hemd en is de verleiding om lekker met de gordijnen dicht op de bank neer te ploffen wel erg groot. Daarom geven wij je drie tips om je goede voornemens vol te houden.

1. Zoek bondgenoten
Heb jij het voornemen om meer te gaan bewegen? Dat is wellicht gemakkelijker als je iemand hebt die met je meedoet. Spreek bijvoorbeeld met een vriend of familielid af om één keer in de week op een vast tijdstip te gaan schaatsen. Het zal moeilijker zijn om af te zeggen als je een afspraak hebt staan. Geen mensen in je naaste omgeving om de ijsbaan mee te trotseren? Denk er dan eens over lid worden van een ijsclub. Dan zijn er altijd mensen om gezellig mee te schaatsen en wie weet leer je nog wat bij.

2. Beloon jezelf
Heb je je een uur lang keihard uitgesloofd op de baan? Dan heb je misschien wel een warme chocomel met slagroom verdiend. Maar vaak volgt de beloning vanzelf. Had je echt geen zin om je schaatsen onder te binden, maar heb je het toch gedaan? Wees dan trots op je inspanningen en geef jezelf een schouderklopje. En zeg nou eerlijk, die rondjes op de baan voelen toch veel beter dan een paar uur stilzitten? Als beloning voel je je moe maar o zo voldaan. Houd dat gevoel vast wanneer je volgende keer weer twijfelt of je wel zou gaan!

3. Vertel anderen waar je mee bezig bent
Train je bijvoorbeeld voor de Weissensee? Als je iedereen in je omgeving hebt verteld dat je die 200 kilometer gaat schaatsen, dan kun je natuurlijk niet meer terug. Dat is een extra stok achter de deur. Bovendien zullen mensen vaak aan je vragen hoe het gaat met je trainingen, dat is natuurlijk extra motivatie om door te zetten.

Het beste voornemen is natuurlijk om zoveel mogelijk op de ijzers te staan nu het nog kan. Voor je het weet is het weer voorjaar en kunnen de ijzers weer in het vet. Benieuwd waar je allemaal kunt schaatsen? Kijk op de pagina 'Het ijs op!'.

Meer tips lezen? Je vindt ze hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan