Na het eerste jaar IJSTIJD! waarbij de KNSB samen met verenigingen en ijsbanen meer kinderen wil laten kennismaken met schaatsen, is het nu tijd voor de seizoenswissel: IJSTIJD! wordt SKATETIJD!

SKATETIJD! is het zomerprogramma waarmee meer kinderen kennis maken met inlineskaten. Samen met inlineskateverenigingen gaan we meer scholen skateclinics aanbieden waarbij de focus ligt om kinderen vooral veel plezier te laten beleven op skates. Maar ook om meer kinderen na het schoolskaten (vaker) terug te zien bij de vereniging.

SKATETIJD! bied mogelijkheden voor KNSB-verenigingen, basisscholen, buurtsportcoaches, vakleerkrachten, etc. Zo zijn er skatekarren, incl. skatemateriaal beschikbaar gesteld door Fila Skates en Tonzon om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met inlineskaten.

Verder worden er, ter inspiratie en voorbereiding op clinics voor scholen, SKATETIJD! clinics bij verenigingen georganiseerd voor (potentiële) trainers. Ook voor inlineskaten zijn speciale leskaarten ontwikkeld met extra aandacht op plezier. Net als bij IJSTIJD! kunnen scholen kosteloos een lespakket bestellen, klik hier voor de bestelling.

Klik hier voor meer informatie voor verenigingen
Klik hier voor meer informatie voor scholen / buurtsportcoaches / sportdocenten

Waar kan ik skaten?
Kijk op schaatsen.nl voor een inlineskatetocht, -baan of -vereniging in jouw buurt.