Tickets
Shop
Nieuws

Wat is SKATETIJD!

SKATETIJD! is een meerjarenprogramma om kinderen kennis te laten maken met het inlineskaten. Voor dit seizoen ligt de focus nog meer op het organiseren van clinics aan kinderen t/m 12 jaar en het opleiden van buurtsportcoaches. Clinics die in samenwerking met gemeenten, basisscholen en inlineskateverenigingen worden georganiseerd, met als doel om kinderen vooral veel plezier te laten beleven op skates. Maar ook om meer kinderen na de clinic inlineskaten (vaker) terug te zien bij de vereniging.

Hieronder worden de verschillende mogelijkheden benoemd. Wil je als vereniging, basisschool of buurtsportcoach aan de slag met het geven van clinics en kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten, dan gaan we er samen iets moois van maken.

Inlineskate clinics voor jeugd
Vanuit het programma SKATETIJD! bieden wij de mogelijkheid om samen met jullie clinics op scholen aan te bieden. Afhankelijk van jullie wensen en mogelijkheden kunnen er meerdere clinics op scholen of in de buurt worden georganiseerd, waarbij wij het materiaal verzorgen en waar nodig ook een instructeur. Tevens zijn er mogelijkheden voor het volgen van een masterclass voor beginnende instructeurs, lokale buurtsportcoaches en (aankomende) sportdocenten voor het geven van een leuke en veilige skateles.

Afhankelijk van jullie wensen, wordt er gebruik gemaakt van onderstaande producten en diensten. Hebben jullie de wens en ambitie om hiermee aan de slag te gaan? Neem contact met ons op via Geert-Jan Muskens - G.muskens@knsb.nl

Inlineskate producten en diensten

  1. Skatekar met skates en beschermmateriaal en skatediploma’s -> De KNSB heeft diverse skatekarren die verenigingen (tegen een vergoeding) kunnen gebruiken voor het organiseren van een inlineskate clinic. De skatekar bestaat uit: 60 paar verstelbare skates, beschermingsmateriaal (pols-, elleboog- en kniebeschemers en een helm). Daarnaast is elke skatekar voorzien van diploma’s die uitgedeeld kunnen worden na afloop van de clinic.
    Wil je gebruik maken van de skatekar? Bekijk hier de mogelijkheden.
  2. Lespakketten Skaten voor scholen -> Speciaal voor de groepen 3/4, 5/6, 7/8 zijn er educatieve lesboekjes beschikbaar. In de lesboekjes komt de veelzijdigheid van het inlineskaten aan bod met onderwerpen als veiligheid en leuke oefeningen. Alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed voorbereid ‘de weg’ op gaan. De lesboekjes zijn gratis voor basisscholen (m.u.v. verzendkosten). Klik hier voor meer informatie of om ze te bestellen.
  3. Masterclass voor beginnende trainers en buurtsportcoaches, incl. leskaarten en e-learning -> Heb je een groep enthousiaste beginnende trainers, goede bedoelde ouders of oudere jeugd die aan de slag willen met het geven van een inlineskate clinic, maar willen ze graag wat basisvaardigheden meekrijgen? Organiseer dan een masterclass van de KNSB. Tijdens de masterclass (2-3uur) krijg je leuke oefeningen mee die je met kinderen op skates kunt doen. Waar mogelijk proberen we hier ook lokale buurtsportcoaches en sportdocenten op aan te sluiten, zodat zij ook het inlineskaten kunnen aanbieden in jullie dorp of stad.

Let op: Ga je bijv. als school aan de slag met het organiseren van skateclinics controleer dan vooraf of je als organisatie verzekerd bent voor eventuele ongevallen en aansprakelijkheid. Leden van de KNSB zijn hiervoor automatisch verzekerd via hun KNSB lidmaatchap.

Wil je als vereniging aan de slag?
Heb je vragen of specifieke wensen m.b.t. het enthousiasmeren van lokale jeugd voor het inlineskaten? Neem dan contact met ons op: Martijn Hagens m.hagens@knsb.nl 

Wil je als gemeente, basisschool, buurtsportcoach, etc. meer informatie, neem dan contact op met Geert-Jan Muskens – g.muskens@knsb.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan