Tickets
Shop
Nieuws 01 jan 2022

Clinics inlineskaten

Heerlijk een klas waarbij kinderen moe en voldaan zijn van een sportieve belevenis. Interesse? Ga met de klas skaten! In Nederland zijn er vele verenigingen die inlineskate clinics voor basisscholen aanbieden. Een sportieve clinic waarbij fun voorop staat en kinderen kennismaken met het inlineskaten.

Vanuit het programma SKATETIJD! bieden wij de mogelijkheid om samen met jullie clinics op scholen aan te bieden. Afhankelijk van jullie wensen en mogelijkheden kunnen er meerdere clinics op scholen of in de buurt worden georganiseerd, waarbij wij het materiaal verzorgen en waar nodig ook een instructeur. Tevens zijn er mogelijkheden voor het volgen van masterclass voor beginnende trainers/trainsters, lokale buurtsportcoaches en (aankomende) sportdocenten voor het geven van een leuke en veilige skateles. Ben je geïnteresseerd in wat SKATETIJD! jouw als leraar, buurtsportcoach of vereniging kan bieden? Lees dan verder.

Skatekarren 
De KNSB heeft diverse skatekarren die verenigingen en scholen tegen een kleine vergoeding  kunnen gebruiken voor het organiseren van een inlineskate clinic. De skatekar bestaat uit: 60 paar verstelbare skates, beschermingsmateriaal (pols-, elleboog- en kniebeschemers en een helm). Daarnaast is elke skatekar voorzien van diploma’s die uitgedeeld kunnen worden na afloop van de clinic. Wil je gebruik maken van de skatekar? Bekijk hier de mogelijkheden.

Masterclass
Wil jij als buurtsportcoach of (sport)docent zelf aan de slag met het geven van een inlineskate clinic of wil jij van jouw gymles een skateles maken in het gymlokaal. Maar weet je niet waar je moet beginnen? Organiseer dan een SKATETIJD! masterclass van de KNSB. Tijdens de masterclass (2 á 3 uur) krijg je leuke oefeningen mee die je met kinderen op skates kunt doen en leer je hoe je veilig kunt gaan skaten met de kinderen.

Wil je skaten met de kinderen?
Heb je interesse in een clinic, wil je de skatekarren gebruiken of wil je een scholingsdag doen? Neem dan contact op met ons! Geert Jan Muskens helpt je graag verder, je kunt hem altijd een email sturen: g.muskens@knsb.nl. Heb jij vragen voor jouw gemeente of school, ook dan kun je Geert Jan benaderen.

Let op: Ga je bijv. als school aan de slag met het organiseren van skateclinics controleer dan vooraf of je als organisatie verzekerd bent voor eventuele ongevallen en aansprakelijkheid. Leden van de KNSB zijn hiervoor automatisch verzekerd via hun KNSB lidmaatchap.

Wil je als vereniging aan de slag?
Wanneer je vragen of specifieke wensen m.b.t. het enthousiasmeren van lokale jeugd voor het inlineskaten hebt als vereniging, dan kun je contact opnemen met Martijn Hagens – m.hagens@knsb.nl 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan