Tickets
Shop
Nieuws 19 aug 2015

Kwant, Roosenboom en Van Loon sluiten af met zege

Op de laatste wedstrijddag van de KNSB Baancompetitie werden de 500 meter en afvalkoers verreden. Door blessures en trainingskampen ter voorbereiding op het schaatsseizoen liet een groot deel van de toppers de krachtmeting in Zwaagwesteinde echter aan zich voorbij gaan.

Foto : Neeke Smit

Bij de dames senioren schoten Bianca Roosenboom, Lisanne Buurman, Tjitske Wassenaar en Laura Fronik na een valse start alsnog voortvarend uit de startblokken. In de eindsprint kwam Buurman naast Roosenboom, maar ging de overwinning alsnog naar Roosenboom.

Ook de heren senioren gingen in eerste instantie vals van start, maar na poging twee konden ook zij hun finale rijden. Rémon Kwant was het snelste weg met Mark Horsten op de hielen. Rick Schipper en Mattias Vosté zorgden nog voor het nodige spektakel op de baan. Schipper kwam in de bocht ten val waarna Vosté indrukwekkend over zijn tegenstander heen wist te springen. Kwant kwam vervolgens als eerste over de streep, gevolgd door Horsten en Vosté.

Bij de junioren A ging Berber Vonk er met de winst vandoor, gevolgd door Andrea Hokse en Beau Wagemaker. Bij de jongens was Gerrie van Lingen de snelste met achter hem Twan Berlijn. Ronald Haasjes wist met zijn scherpe finish plaats drie veilig te stellen.

Afvalkoers

Op de afvalkoers over tien kilometer gingen de senioren en junioren A samen van start. De rijdsters bleven lange tijd bij elkaar waarna Elma de Vries met nog dertien ronden te gaan het tempo opvoerde. De wedstrijd eindigde in een eindsprint waarna Roosenboom zich wederom het sterkste toonde. Buurman werd tweede. Sharon Hendriks eindigde op plaats drie. Bij de junioren A was Vonk wederom iedereen te snel af, Elsemieke van Maaren en Beau Wagemaker pakten plaats twee en drie.

De mannenwedstrijd werd gekenmerkt door de nodige actie. Jan van Loon startte met een ontsnappingspoging waarna Horsten en de Australiër Josh Capponi het stokje overnamen. De voorsprong leek de basis te zijn voor het podium, maar de mannen werden vlak voor het einde toch teruggehaald.

Van Loon pakte de winst, gevolgd door Luc ter Haar en Horsten. Ronald Haasjes maakte als junior-A grote indruk door als laatste junior tussen de senioren over te blijven. Hij eindigde in zijn categorie dan ook op plaats één, gevolgd door Tiemen van der Kolk en Casper de Gier.

Eindklassement

Het sprintklassement werd bij de dames senioren gewonnen door Roosenboom, gevolgd door Buurman en de afwezige Manon Kamminga. In het klassement over de lange afstanden eindigde Kamminga wederom op plaats drie. Sharon Hendriks pakte daar de winst en Buurman eindigde op plaats twee.

Bij de heren werd het sprintklassement gewonnen door Kwant, gevolgd door Horsten en Rick Schipper. Jan van Loon was de beste in het eindklassement over de lange afstanden. Luc ter Haar en Ian van Zutphen eindigden achter hem op plaats twee en drie.

Bij de junioren ging Berber Vonk er met de winst van het sprint én langeafstandsklassement vandoor. Wagemaker herhaalde hetzelfde kunstje op plaats twee. In het sprintklassement werd dat podium volledig gemaakt door Danielle Ootes. Daphne Hendriks pakte het brons op de lange afstanden.

Bij de junioren mannen ging de winst in het sprintklassement naar Gerrie van Lingen, gevolgd door Twan Berlijn en Richard Oomen. Oomen pakte wederom het brons in het langeafstandklassement. Ronald Haasjes was hier de beste, gevolgd door Casper de Gier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan