Tickets
Shop
Nieuws 28 jul 2015

Crockett keert terug naar Canada

Kevin Crockett keert terug als coach bij de Canadese schaatsbond. Hij zal het begeleidingsteam versterken als trainer van de sprinters.

Foto : Sander Chamid

Crockett, die als schaatser actief was onder de naam Overland, was in de aanloop naar de Spelen coach in Zuid-Korea en begeleidde Sang-Hwa Lee naar goud op de 500 meter.

Na de Winterspelen vertrok Crockett uit Zuid-Korea, maar vond niet direct elders emplooi. Er gingen afgelopen winter nog geruchten dat hij bezig zou zijn met een commerciƫle ploeg rond Lee en Shani Davis, maar dat is nooit concreet geworden.

Crockett was al eerder werkzaam voor de Canadese schaatsbond, van 2004 tot 2012. In diezelfde periode was hij ook de persoonlijk trainer van de Chinese sprintster Beixing Wang.

De oud-schaatser is blij met zijn terugkeer, zo meldt hij op de website van Speed Skating Canada. "Het voelt geweldig om weer terug in Canada als coach te werken. Om de mogelijkheid te krijgen om met de beste sprinters van Canada te werken is erg spannend voor me. Ik heb zin in de uitdaging om het niveau van dit team naar nieuwe hoogten te stuwen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan