Tickets
Shop
Nieuws 18 mei 2015

Shimabukuro weg uit Japan

Ryan Shimabukuro stopt na één seizoen als coach van de Japanse schaatsers. Dat maakte de Amerikaan bekend op zijn Facebookpagina.

Foto : Margarita Bouma

Nog geen jaar geleden stopte de van Hawaii afkomstige Shimabukuro als trainer bij de Amerikaanse schaatsbond, na de slechte prestaties van Team USA op de Olympische Spelen in Sotsji. Shimabukuro zou na zestien jaar bij de Amerikanen zijn loopbaan vervolgen als coach bij de Japanners, maar aan die route komt na een seizoen alweer een einde.

"De zon is veel eerder ondergegaan dan ik van tevoren gepland had in het land van de rijzende zon", schrijft Shimabukuro op Facebook. "Toch wil ik mijn schaatsers, de begeleiding en de Japanse schaatsbond bedanken voor de kans om afgelopen jaar jullie trainer te mogen zijn. Ik kijk uit naar het moment dat onze paden elkaar weer kruisen, maar tot dan wens ik jullie het allerbeste op de weg richting 2018!"

Ook zonder de Amerikaan zijn de Japanners komend jaar verzekerd van buitelandse ingbreng, want Japanse schaatsbond versterkte zich onlangs met de Nederlandse coach Johan de Wit. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan