Tickets
Shop
Nieuws 01 mrt 2015

Bloemhof beste Nederlander bij junioren-WK

Leon Bloemhof heeft met de zestiende plaats voor de beste Nederlandse klassering gezorgd bij de wereldkampioenschappen voor junioren in het Japanse Osaka. Op de slotdag wisten de Nederlandse shorttrackers niet meer in de buurt te komen van een klassering in de top tien. De jongensploeg eindigde als zesde op de aflossing.

Foto : Sander Chamid

Bloemhof dankte zijn zestiende plaats aan een constant toernooi. Op iedere afstand eindigde hij rond de vijftiende plaats. Op de kilometer won hij zondag zijn ranking race, nadat hij vrijdag kwalificatie voor de kwartfinales misliep. Dat leverde hem plek zeventien op.

 

Ook Dylan Hoogerwerf, dit seizoen al actief in de wereldbeker, won zijn ranking race en eindigde net achter Bloemhof als negentiende. In het klassement neemt hij plaats achttien in. Tjerk de Boer (15) eindigde als 35e.

 

Suzanne Schulting

Bij de meisjes schaatste Suzanne Schulting naar de vijftiende plek op de 1000 meter. In het eindklassement eindigde ze als negentiende. Roza Kooystra startte ook in de kwarfinales, maar liep tegen een penalty aan. Kooystra werd 21e.

 

De jongensploeg moest in de B-finale op de aflossing alleen Japan voor zich dulden. Mylan Elzink, Hoogerwerf, Bloemhof en De Boer verzekerden zich daarmee van plaats zes.

 

Zuid-Korea domineert

Zuid-Korea blijft op het mondiale jeugdtoernooi ongenaakbaar. Bij de meisjes was het volledige podium Zuid-Koreaans. Sangjeong Kong is de nieuwe wereldkampioene, voor Jiyoo Kim en Hakyung Son. Bij de jongens zegevierde Dagyeom Kim, voor Jiwon Park. De Hongaar Shaolin Sandor Liu schaatste naar het brons. Hij won dit seizoen al meerdere medailles in de wereldbeker.

 

Het meest succesvolle shorttrackland wint daarmee voor het veertiende jaar op rij zowel het toernooi bij de meisjes als bij de jongens.

Nederlands juniorenrecord

Bij een shorttracktoernooi in München heeft de 14-jarige Bram Steenaart het nationale juniorenrecord op de 777 meter op zijn naam gezet. Tijdens het Munich Open noteerde Steenaart een tijd van 1.10,725 seconden. Daarmee was hij ruim sneller dan het Nederlandse record dat op naam stond van Tjerk de Boer. Vorige week was de C-junior al de sterkste bij de finalewedstrijd van de Europese Starclass in Turijn.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan