Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 30 jan 2015

Bergsma stuit op De Vries op 5000 meter in Hamar

Jorrit Bergsma neemt zaterdag het bij ISU World Cup in Hamar op de 5000 meter op tegen landgenoot Douwe de Vries.

Foto : Sander Chamid

De twee Nederlanders treffen elkaar in Noorwegen in de zesde rit. Een race eerder neemt Wouter olde Heuvel het op tegen de Duitser Patrick Beckert. Bob de Jong sluit de vijf kilometer af tegen Aleksandr Rumyantsev uit Rusland.

Jos de Vos maakt zijn wereldbekerdebuut in de B-groep. Daarin moet hij in de achtste rit af zien te rekenen met de Nieuw-Zeelander Reyon Kay.

Dames

De dames komen op de eerste dag in Hamar in actie op de 1500 meter. Marije Joling is de eerste Nederlandse die in actie komt. De rijdster van Team Corendon rijdt in de zevende rit tegen Yuliya Skokova uit Rusland. Direct daarna staat Linda de Vries aan de start tegen Brittany Bowe (Verenigde Staten.

De andere drie Nederlandse rijdsters rijden in de B-groep. Carlijn Achtereekte stuit daarin in de achtste rit op de Amerikaanse Kelly Gunther, Diane Valkenburg treft Miho Takagi (Japan) in rit negen, gevolgd door een duel tussen Jorien Voorhuis en Yekaterina Aydova.

Behalve wereldbekerzeges staan er in Hamar ook twee tickets voor het ISU WK Allround op het spel. Welke Nederlanders daar nog voor in aanmerking komen en hoe de selectiecriteria zijn, leest u in onze voorbeschouwing.

Lees alles over de ISU World Cup in Hamar op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan