Tickets
Shop
Inlineskaten 17 mei 2024

Patricia Koot en Jordy Harink slaan slag in Haaksbergen

Patricia Koot heeft vrijdagavond haar eerste zege in de Marathon Inline Cup gepakt. In Haaksbergen was ze de beste bij afwezigheid van onder anderen Lianne van Loon. Jordy Harink soleerde bij de mannen naar winst.

Foto : Neeke Smit

Na haar tweede plaats eerder deze maand in Nijeveen achter Lianne van Loon was het nu raak voor Patricia Koot. De rappe rijdster uitkomend voor Skeelerteam Habovo versloeg Sofia Schilder en Jet Fransen in de sprint. Die Noord-Hollandse tandem reed oplettend in een verder tamme wedstrijd. Zij waren de aanstichters van de uitgedunde groep die streed om de podiumplekken. Ook Esther Kiel probeerde het nog een paar keer, maar zij kwam tekort om uit de greep van de groep te blijven. Kiel moest genoegen nemen met de achtste plek. Voor Koot was het haar eerste zege in de Marathon Inline Cup nadat ze vorig jaar ook al enkele ereplaatsen bij elkaar reed.

Bij de mannen was het startveld in Haaksbergen sterk bezet en kreeg het selecte gezelschap toeschouwers een levendige koers voorgeschoteld. In het laatste kwart van de wedstrijd reed Jordy Harink weg uit de kopgroep, hij bleek een maatje groter dan de rest. Hij reed op de mooie asfaltbaan van Haaksbergen maar liefst 44 seconden weg van de vier achtervolgers. Uit die groep won Gary Hekman de sprint voor de tweede plek terwijl Ronald Haasjes op de derde plek aan de meet kwam. Harm Visser werd vierde voor Jorian ten Cate. Luc ter Haar miste de slag en moest genoegen nemen met de zesde plek. 
De uitslag van de vrouwen staat hier. 
De uitslag van de mannen hier.

In het donker kwam solist Jordy Harink aan de meet. | Foto : Neeke Smit

Volgend weekend staat het ONK in Hallum op het programma, die wedstrijd maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de Marathon Inline Cup. Bij de mannen staan 44 deelnemers ingeschreven, de vrouwen komen in een peloton van 26 rijdsters aan het vertrek. Meer informatie staat hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan