Tickets
Shop
Kort door de bocht 17 mei 2024

TalentNED heeft selectie compleet, Topsport Rotterdam werkt samen met KNSB

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : TalentNED

TalentNED begint met acht nieuwe schaatsers aan seizoen 2024/2025
Opleidingsploeg TalentNED heeft de selectie voor het aankomende seizoen compleet. De ploeg nam na afgelopen seizoen afscheid van zeven atleten. Ondanks dat er weinig ruimte beschikbaar was bij de topteams, vonden Meike Veen en Freek van der Ham onderdak bij Jumbo Development. Michiel de Groot en Jasper Krommenhoek rijden komend seizoen voor Team FrySk. De ploeg van Arjen van der Veen en Stefano Donagrandi, met oud-succescoach Gerard Kemkers als mentor en directeur, heeft acht nieuwe rijders aangetrokken. Zij mogen zich ontwikkelen en hopen in de toekomst een stap te zetten naar een commerciële ploeg.

Het gaat om Arjen Boersma, Philip Diniz, Quinty Hersi, Ede Kortlever, Nathan Pijl, Daan Ridder, Olaf Vunderink en Mette ten Cate. Die laatste sluit als stagiaire aan bij TalentNED. Sommige atleten maken hun schooljaar of examens af voordat ze aansluiten bij de ploeg, maar directeur Gerard Kemkers is tevreden met de nieuwe aanwinsten. “Dit team straalt veel energie en gezamenlijkheid uit, tegelijkertijd is er nog veel te leren en dus op veel vlakken te groeien. Net als ieder jaar kijken we er weer naar uit om bij de blijvende groep senioriteit te ontdekken en de instromers zich te zien door ontwikkelen naar een geheel nieuw leven in een setting met trainen, studeren en begeleid wonen in Enschede.”

Rotterdam Topsport ondersteunt inlineskatesport
De KNSB en Rotterdam Topsport zullen nauw met elkaar samenwerken om het inlineskaten in het Gewest Zuid-Holland en met name de regio Rotterdam de komende jaren extra impulsen te geven. Rotterdam Topsport zal onder meer een financiële bijdrage leveren aan de huur van de Skeelerpiste Rotterdam voor trainingen van de gewestelijke opleidingsploeg en de Nationale Training Selectie Inlineskaten (NTISK). Ook zal er een bijeenkomst worden georganiseerd met de bondscoach en de coach van de gewestelijke opleidingsploeg voor de coaches van de andere selecties en verenigingen uit de regio Rotterdam.

Dat het Daikin NK Inlineskaten op de hemelsblauwe baan van Rotterdam gehouden kon worden is deels te danken aan Rotterdam Topsport die de zogenaamde Vesmaco-coating mede mogelijk heeft gemaakt. Deze coating biedt de rijders maximale grip en minimale rolweerstand, waardoor Skeelerpiste Rotterdam anno 2024 wordt gerekend tot de absolute topbanen van Nederland.

Zowel de NTISK als de talenten- en opleidingsteams van het Gewest Zuid-Holland zullen met enige regelmaat hun rondjes draaien op de Skeelerpiste Rotterdam. Verder krijgt ook ‘Team SPR’, bestaande uit senioren en een enkele junior uit de regio Rotterdam, de mogelijkheid een deel van het trainingsprogramma van de NTISK te volgen.

Uiteindelijk is het de bedoeling van de samenwerking dat er nog veel meer regionale talenten, zoals Elanne de Vries (links), bij de NTISK gaan aansluiten. | Foto : Hanneke Mennens

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan