Tickets
Shop
Inlineskaten 31 mei 2024

De Nationale SKATE4daagse komt er weer aan!

Het begint langzaam maar zeker een begrip te worden onder de liefhebbers van inlineskaten. De KNSB Nationale SKATE4daagse wordt dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd voor jeugd en volwassenen. Tussen 10 en 16 juni kun je vier keer de skeelers aantrekken en op de baan van een van de organiserende KNSB-verenigingen of lekker in de vrije natuur een afstand naar keuze afleggen.

Foto : Hanneke Mennens

Tijdens de KNSB Nationale SKATE4daagse staat inlineskaten (of: skeeleren) centraal. De sport wint in Nederland steeds meer aan populariteit. Niet alleen bij schaatsers en shorttrackers die het – bij gebrek aan ijs - als hun ideale zomertraining beschouwen. Maar ook en vooral bij de mensen die inlineskaten als een ‘eigen’ sport of fijne manier van bewegen in de buitenlucht zien!

Twaalf bij de KNSB aangesloten verenigingen, verdeeld over het land, organiseren van 10 tot en met 16 juni speciale activiteiten ter promotie van de sport. Zij zullen vier dagen inlineskaten met hun leden en houden daarnaast clinics en andere activiteiten om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de sport. De deelnemende clubs zijn gevestigd in Tilburg, Surhuisterveen, Zeist, Hoorn, Warmond, Westereen, Heerhugowaard, Ede, Hoogeveen, Apeldoorn, Haaksbergen en Wolvega.

Ook voor niet-leden
Aan de KNSB Nationale SKATE4daagse kun je ook meedoen als je (nog) geen lid bent van een vereniging. De clubs zetten de deuren van hun inlineskatebanen graag voor je open. Of je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin. Of – misschien nog wel leuker - samen met je vrienden van de schaats- of skeelervereniging.

Het enige wat je extra nodig hebt, is de gratis te downloaden GoSkate app (te vinden in de app-stores van alle mobiele apparaten). Als je straks op pad gaat, zet je de GoSkate app aan. Die slaat jouw route op en registreert de kilometers die jij aflegt. Als je via de app officieel bent ingeschreven, ontvang je na het voltooien van vier dagen inlineskaten je SKATE4daagse-medaille. Je kunt kiezen voor afstanden tussen de 5 en 50 kilometer per dag.

“De laatste jaren zijn steeds meer mensen gaan inlineskaten en de vierdaagse draagt extra bij aan hun sportplezier”, zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. “Dat zien wij graag, zeker als mensen goed voorbereid en veilig op pad gaan. Dus zet ook vooral een helm op en trek beschermers aan voor je polsen, knieën en ellebogen. Wil je het écht goed doen, neem dan les bij een vereniging of check de tips en tricks van Learn to Skate op Schaatsen.nl.”

Meedoen?
Bekijk schaatsen.nl/skate4daagse hoe en waar jij deel kunt nemen. Wil je als vereniging de SKATE4daagse organiseren, dan vind je daar ook alle handige informatie. Veel plezier met deze uitdaging, deel je avonturen met de hashtag #skate4daagse! 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan