Tickets
Shop
Shorttrack 04 jun 2024

Nieuwe hoofdcoaches voor shorttrack Talent Teams van KNSB

Niels Loos en Ingmar van Riel zijn de nieuwe shorttrack-talentcoaches van de KNSB Talent Teams in respectievelijk Midden-Oost en Zuidwest. Zij gaan allebei per 1 juli aan de slag.

Foto : Archief

Niels Loos was al werkzaam als assistent-coach van Talent Team Midden-Oost en de opleidingsploeg shorttrack van SkateUnited in Utrecht. Hij is de vervanger van Koen Hakkenberg, die bij Wadro KNSB Talent Team Noord aan de slag is gegaan, nadat Dave Versteeg naar Schaatsteam Jumbo verhuisde.
Bestuurslid KNSB Talent Team Midden-Oost Sybren van der Zee: “We zijn heel blij dat we zo snel in eigen gelederen een opvolger voor Koen hebben kunnen vinden. Niels heeft in zijn rol als assistent al aangetoond onze talenten uitstekend te kunnen begeleiden en we zijn ervan overtuigd dat hij die lijn als hoofdcoach gewoon doorzet.”

Niels Loos | Foto : KNSB

KNSB Talent Team Zuidwest-bestuurslid Robert Bezemer laat zich in dezelfde bewoordingen uit als het om ‘zijn’ nieuwe hoofdcoach Ingmar van Riel gaat. Van Riel was in het verleden een verdienstelijk shorttracker en langebaanschaatser die ooit in de regio Zuidwest is gestart. Hij fungeerde tot voor kort als bondscoach van de Belgische shorttrackers en was daarvoor actief in Qatar en Kroatië. Van Riel, die met Avalon Aardoom als assistent-coach zal gaan samenwerken, volgt Benny Bruggemans op. Die is na twaalf jaar overgestapt naar het ISU Center of Excellence in Heerenveen.

“We gunden Benny Bruggemans zijn overstap naar het ISU Center of Excellence Shorttrack in Heerenveen van harte, maar denken met Ingmar een waardig opvolger voor hem te hebben gevonden”, aldus Robert Bezemer.

Namens de KNSB toont ook Hoofdcoach Talentontwikkeling Jetske Wiersma zich verheugd over de aanstelling van de nieuwe talentcoaches. Zij zegt “Door het vertrek van Dave en Benny en de overstap van Koen naar Noord, hebben we nu bij alle drie de KNSB Talent Teams een nieuwe hoofdcoach aan het roer. We zijn bekend met hun kwaliteiten en hebben er alle vertrouwen in dat we met dit trio hoofdcoaches weer een volgende stap in het opleidingslandschap kunnen maken. Mooi dat we de puzzel op deze manier voor het nieuwe seizoen hebben kunnen afmaken.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan