Tickets
Shop
Nieuws 26 jan 2024

Rentree Suzanne Schulting in World Cups

Meervoudig olympisch en wereldkampioene Suzanne Schulting mag zich weer meten met de wereldtop. Vanwege haar status heeft zij een aanwijsplek gekregen voor World Cup 5 (9-11 februari in Dresden) en World Cup 6 (16-18 februari in Gdansk), om zich voor te bereiden op het WK van maart in Ahoy. De geblesseerde Jens van 't Wout slaat de vijfde World Cup over.

Foto : KNSB - Shapevisions

De vrouwenploeg van bondscoach Niels Kerstholt kent weinig verrassingen. Naast de terugkerende Suzanne Schulting is ook Michelle Velzeboer weer van de partij. De jongste van de zusjes Velzeboer moest het EK aan zich voorbij laten gaan wegens een beenblessure. Het tweetal wordt aangevuld met het kwartet dat EK-goud veroverde op de relay: Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Diede van Oorschot. 

Jens van 't Wout viel tijdens de vierde World Cup en moest halverwege het Europees Kampioenschap opgeven. Zijn enkel is nog niet volledig hersteld, waardoor hij in Dresden het ijs niet zal betreden en waarschijnlijk in Gdansk terugkeert. Op basis van hun behaalde resultaten in de World Cups en op het EK zijn Teun Boer, Friso Emons en Itzhak de Laat geselecteerd. Daan Kos en Hugo Bosma maken hun debuut in de vijfde World Cup. Kay Huisman (World Cup 5) en Bram Steenaart (World Cup 6) nemen ook beiden een wereldbeker voor hun rekening. Sjinkie Knegt mist de World Cups wegens zijn prestaties op het kwalificatietoernooi, waardoor plaatsing voor het WK zeer lastig wordt. 

TeamNL Shorttrack World Cup 5 in Dresden
Vrouwen: Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof, Diede van Oorschot, Michelle Velzeboer, Suzanne Schulting. Reserve (niet meereizend): Anne Floor Otter.
Mannen: Teun Boer, Friso Emons, Itzhak de Laat, Daan Kos, Kay Huisman en Hugo Bosma. Reserve
(niet meereizend): Bram Steenaart.

TeamNL Shorttrack World Cup 6 in Gdansk
Vrouwen: Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof, Diede van Oorschot, Michelle Velzeboer en Suzanne Schulting. Reserve (niet meereizend): Anne Floor Otter.
Mannen: Teun Boer, Friso Emons, Itzhak de Laat, Jens van ’t Wout* en Bram Steenaart.
De namen van de zesde rijder en de niet-meereizende reserve(s) worden bekendgemaakt na World Cup 5.
(*) afhankelijk van herstel blessure

De shorttrackers gebruiken de World Cups als voorbereiding op het WK Shorttrack, dat van 15 tot en met 17 maart plaatsvindt in Ahoy. De wedstrijden van zaterdag en zondag zijn geheel uitverkocht, maar voor vrijdag zijn er nog enkele tickets te krijgen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan