Tickets
Shop
Nieuws 25 jan 2024

Jarige Sem Spruit en Angel Daleman pakken brons op Youth Olympics

Sem Spruit en Angel Daleman zijn donderdag derde geworden op de mixed relay langebaan in Gangwon. Daleman kan hierdoor een bronzen plak toevoegen aan haar buit op de Winter Youth Olympics, die al bestond uit twee gouden medailles (500 en 1500 meter). Voor Spruit was dit zijn eerste podiumplaats.

Foto : TeamNL / Jorn Holwerda

Ook al waren de jonge talenten in de halve finale in 3.07,64 de snelste van het veld, in de finale moesten zij genoegen nemen met de derde plek. Tijdens de beslissingsstrijd maakte de eindtijd namelijk niet uit, want de uitslag werd bepaald aan de van het team dat als eerste over de finish kwam. Om die reden begon Daleman de finale een stuk rustiger dan de halve finale waarin zij gelijk de koppositie veroverde. Het werd een kwestie van afwachten wie de eerste actie durfde te maken.

Uiteindelijk slaagde Daleman erin om in de voorlaatste ronde weg te rijden. Spruit lukte het vervolgens helaas niet om de kleine voorsprong te behouden. Hij moest de Chinees Baoshuo Pan (1e)  en de Koreaan Seok Heo (2e) aan zich voorbij laten gaan. Desalniettemin zal Spruit deze medaille niet snel vergeten, want in Zuid-Korea vierde hij donderdag zijn zestiende verjaardag.

De Jeugd Olympische Spelen zitten er bijna op voor de Nederlandse schaatstalenten. Woensdag werd het shorttrackprogramma al afgesloten met de mixed relay. Angel Daleman, Birgit Radt, Jonas de Jong en Nick Endeveld eindigde op de tweede plaats in de B-finale. Voor de langebaanschaatsers resteert morgen alleen nog de mass start.

Alle uitslagen zijn hier te vinden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan