Tickets
Shop
Nieuws 01 feb 2024

Schaatsers op de social: het Weissenseelied en twee Haasjes op het podium

Prachtige wedstrijden in Oostenrijk en op naar Quebec!

Foto : Neeke Smit

We mogen terugblikken op schitterende koersen op de Weissensee. Het was voor het marathonpeloton een week van genieten, afzien en strijdlust. Proef de sfeer bij Team VGR Sport / Vreugdenhil op de Weissensee via de video van marathonschaatsster Roos Markus.

Het Open Nederlands Kampioenschap Marathon werd gewonnen door Merel Bosma en Daan Gelling. Voor Bosma, die vlak voor de eerste koers aankondigde na dit seizoen te stoppen met marathonschaatsen, was dit een onvergetelijke kroon op haar carriรจre!

Team Frysk omschreef het gevoel van het schaatsen op de Weissensee in het Bjusterbaarlik Beuken-Lied.

Het hoogtepunt van de Weissensee, de Alternatieve Elfstedentocht, werd bij de mannen een adembenemende strijd. De gebroeders Haasjes eindigden allebei op het podium. Dit leverde heel mooie beelden op! Bij de vrouwen ging de winst na 200 kilometer naar Tessa Snoek.

Er werd niet alleen door de top geschaatst op de Weissensee. De Alternatieve Elfstedentocht werd ook afgelegd door fanatieke toerrijders. De sfeer zat er ook bij hen goed in!

Afgelopen weekend reden de langebaanschaatsers op de snelste baan ter wereld. Het is de Nederlanders helaas niet gelukt om een wereldrecord te klokken in Salt Lake City. Aan de aanmoediging van team Reggeborgh lag het in ieder geval niet...

Voor Kjeld Nuis eindigde het World Cup-weekend met een dramatische val na afloop van zijn rit op de 1000 meter. Gelukkig heeft hij geen ernstige blessure opgelopen. Hij laat via Instagram weten dat het goed met hem gaat.

De langebaantop is inmiddels afgereisd naar Canada voor de een-na-laatste World Cup van dit seizoen. Het internationale schaatscircuit zal voor het eerst in actie komen op de ijsbaan van Quรฉbec. Dione Voskamp geniet alvast volop van het ijs.

De langebaan- en shorttrackbeloftes van de toekomst stonden vorige week aan de start van de Winter Youth Olympic Games. Hier combineerde multitalent Angel Daleman voor het eerst beide disciplines. Ze kroonde zichzelf tot koningin van de langebaan door de 500 meter, 1500 meter en Mass Start op haar naam te schrijven. Op de shorttrackbaan zat helaas alles tegen... Desondanks genoeg reden voor een post op Instagram!

De kunstschaatsster Daria Danilova maakt zich klaar voor een nieuwe competitieweek. Samen met partner Michel Tsiba komt zij in actie tijdens de Bavaria Open in Oberstdorf, Duitsland.ย 

ย 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan