Tickets
Shop
Langebaan 17 feb 2024

Roest loot Malfatti, Beune tegen Groenewoud op 1500 meter

De slotdag van het WK Afstanden in Calgary staat bol van mooie duels. Met vier individuele onderdelen en twee Nederlanders die een dubbel programma draaien: Patrick Roest rijdt zowel de 10 kilometer als de 1500 meter en treft een oude bekende op de langste afstand. Joy Beune rijdt ook de beide afstanden bij de vrouwen en is op de 1500 meter gekoppeld aan Marijke Groenewoud.

Foto : BSR Agency / Andre Weening

Zondag wordt het programma geopend met de langste afstand voor mannen: Jorrit Bergsma's enige optreden op het WK Afstanden staat gepland in de derde rit. Hij zal het grotendeels zelf moeten doen, de Chinees Yu Wu is zijn tegenstander. Ted-Jan Bloemen komt vervolgens aan de start tegen Hallgeir Engebraten. Patrick Roest start in de vijfde rit tegen Michele Malfatti, een rematch van de 5 kilometer afgelopen donderdag. Topfavoriet Davide Ghiotto komt in de laatste rit aan de start tegen Bart Swings.

Niet veel later mag Roest weer aan de bak op de 1500 meter, dit keer tegen Zhongyan Ning. De Chinees won zaterdag zilver op de 1000 meter en is een van de outsiders op de schaatsmijl. Even voor het duel Roest-Ning komt Wesly Dijs al in actie, hij treft Jordan Stolz. Kjeld Nuis rijdt al in de vierde rit van de 1500 meter, zijn tegenstander luistert naar de naam Jae-Won Chung.

Bij de vrouwen kan Irene Schouten voor een unicum zorgen door voor de vierde keer dit weekend goud te winnen. Zij start tegen Martina Sablikova in de vierde rit. Daarna begint Joy Beune aan haar dubbele programma.  Op de 5 kilometer mag ze in de vijfde rit starten tegen Ragne Wiklund, vervolgens rijdt ze in de laatste rit van de 1500 meter tegen Marijke Groenewoud. Antoinette Rijpma-de Jong leeft na een goede 1000 meter met vertrouwen toe naar het laatste onderdeel. Zij komt Valerie Maltais tegen in de achtste rit.

De volledige loting voor de slotdag staat hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan