Tickets
Shop
Nieuws 12 feb 2024

Jens van 't Wout slaat ook World Cup Gdansk over

Bij de twaalf namen die in Gdansk de zesde en laatste World Cup van het jaar rijden ontbreekt de naam van Jens van 't Wout. De shorttracker is nog onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Foto : BSR Agency

In eerste instantie zou Van 't Wout alleen de vijfde wereldbeker aan zich voorbij laten gaan om zijn enkel volledig te laten herstellen na zijn val in december. De medische staf heeft hem echter aangeraden langer rust te nemen met het oog op het WK in Ahoy (15-17 maart). Naast Teun Boer, Friso Emons, Itzhak de Laat en Bram Steenaart - die al aangewezen waren voor de laatste World Cup - mogen Daan Kos en Kay Huisman afreizen naar Polen. 

Voor de mannen is dat laatste internationale treffen voor het WK een belangrijke wedstrijd. Het is immers dé mogelijkheid om de selectiecommissie ervan te overtuigen dat ze bij de beste vijf rijders van Nederland horen en selectie voor Ahoy verdienen. Jens van 't Wout, Teun Boer, Itzhak de Laat, Friso Emons en Kay Huisman hebben zich dit jaar al veelvuldig kunnen bewijzen in de World Cups. Daan Kos verscheen afgelopen weekend in Dresden voor het eerst in de cyclus op het ijs en behaalde zowaar een finaleplaats 1000 meter, waar hij de kussens in vloog. Hugo Bosma, ook debutant in Dresden, maakt komend weekend plaats voor Bram Steenaart. 

Bij de vrouwen kent de selectie voor Gdansk geen verrassingen. Suzanne Schulting, die afgelopen weekend medailles haalde in alle drie de kleuren, is weer van de partij en komt langzaam in vorm voor het WK. 

Vrouwen: Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, Selma Poutsma, Michelle Velzeboer, Yara van
Kerkhof en Diede van Oorschot.
Mannen: Friso Emons, Teun Boer, Itzhak de Laat, Daan Kos, Kay Huisman en Bram Steenaart.

De shorttrackers gebruiken de World Cups als voorbereiding op het WK Shorttrack, dat van 15 tot en met 17 maart plaatsvindt in Ahoy. De wedstrijden van zaterdag en zondag zijn geheel uitverkocht, maar voor vrijdag zijn er nog enkele tickets te krijgen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan