Tickets
Shop
Langebaan 15 feb 2024

Femke Kok verdedigt WK-titel op 500 meter tegen Kimi Goetz

Femke Kok neemt het vrijdag in de laatste rit van de 500 meter op tegen Kimi Goetz. De regerend wereldkampioene weet precies wat ze moet rijden om haar titel te prolongeren. Bij de mannen staat een schitterend duel tussen Jordan Stolz en Laurent Dubreuil op het programma.

Foto : Soenar Chamid

Jutta Leerdam is vrijdag als eerste van de Nederlandse vrouwen aan beurt op de 500 meter. Ze rijdt na een wijziging in de vijfde rit tegen Serena Perher. Marrit Fledderus neemt het vervolgens in de tiende rit op tegen Erin Jackson, de olympisch kampioene op de 500 meter. Kurumi Inagawa en Min-Sun Kim vormen een koppel in de voorlaatste rit. Daarna is het de beurt aan titelverdedigster Femke Kok die de Amerikaanse Kimi Goetz treft.

Bij de mannen mag Jenning de Boo al vroeg een tijd neerzetten. Hij neemt het in rit vier op tegen Havard Lorentzen. Stefan Westenbroek treft Cooper Mcleod meteen daarna. Janno Botman rijdt in rit acht tegen Marek Kania. De finale van de 500 meter belooft een mooi spektakel te worden: World Cup-winnaar Wataru Morishige tegen Tatsuya Shinhama gevolgd door Yuma Murakami in een rit tegen Jun-Ho Kim. Laurent Dubreuil en titelverdediger Jordan Stolz treffen elkaar vervolgens in de slotrit.

Naast de 500 meters staan ook de ploegenachtervolgingen op het programma vrijdag. Joy Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud moeten al in de eerste rit starten tegen China. Bij de mannen gaan Chris Huizinga, Marcel Bosker en Beau Snellink de kleuren van oranje verdedigen, zij rijden in de derde rit tegen wereldrecordhouder Verenigde Staten.

Bekijk hier de volledige loting van het WK Afstanden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan