Tickets
Shop
Kort door de bocht 03 apr 2024

Hein Otterspeer langer bij Reggeborgh, Duitse shorttrackster stopt

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Reggeborgh en Hein Otterspeer langer aan elkaar verbonden
Hoewel Hein Otterspeer komende winter de 36 aantikt, denkt de boomlange sprinter nog niet aan stoppen. Via zijn ploeg Reggeborgh meldt hij dat hij langer in het groen-zwart zal rijden. “Het was een logische keuze voor mij om mijn contract te verlengen bij het beste team van Nederland”, zegt Otterspeer. “Ik ben blij en trots dat ik als nestor van schaatsteam Reggeborgh heb bijgetekend. Het niveau van het team en de staf is erg hoog en dat houdt mij ook super scherp. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen.”

De schaatser die afgelopen winter voor de veertiende keer meedeed aan het NK Sprint, kende een wisselvallig seizoen. Na zijn 'beste zomer ooit' liep hij een beenblessure op, waardoor hij niet zo diep kon zitten als hij wilde op de schaats. Mede daardoor miste hij het WK Afstanden. Door een val op het Daikin NK Sprint kwalificeerde hij zich ook niet voor dat WK.

Einde carrière 26-jarige Anna Seidel
De Duitse shorttrackster Anna Seidel heeft besloten na haar sabbatical niet meer terug te keren op het hoogste niveau. "Het kostte me bijna een jaar en veel slapeloze nachten om de moeilijkste beslissingen uit mijn leven te maken. Ik ben er nu van overtuigd dat een punt zetten achter mijn carrière de beste beslissing is", begint ze haar verhaal op Instagram.

Seidel vertelt dat ze al vanaf haar vijftiende, de leeftijd waarop ze voor het eerst meedeed aan de Olympische Spelen, dagelijks aan het trainen was. Omdat haar interesses breder zijn dan de sport, kreeg de Duitse het idee dat ze veel dingen miste in haar leven. Daarnaast braken alle blessures haar op. De concurrente van Jorien ter Mors en Suzanne Schulting kijkt trots terug op haar shorttrackcarrière, waarin ze onder meer tweede werd op de 1500 meter en in het allroundklassement van het EK van 2021. De 26-jarige Duitse kijkt uit naar een leven met meer tijd en vrijheid.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan