Tickets
Shop
Kort door de bocht 21 apr 2024

Zilver voor Lianne van Loon in Geisingen, Kevin Hoekstra hangt schaatsen aan de wilgen

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Zilver voor Lianne van Loon in Geisingen
Lianne van Loon heeft zich zaterdag knap staande gehouden in het internationale skeelergeweld in Geisingen. Op de 10 kilometer puntenkoers pakte de vrouw uit Gouda de zilveren plak. Ze eindigde achter de Mexicaanse Valentina Letelier en voor de Colombiaanse Luna Vargas. Nikki Noordergraaf was de enige andere Nederlandse die de finales haalde in Geisingen, zij werd als negentiende geklasseerd.

Op hetzelfde onderdeel bij de mannen greep Bart Swings naast het goud. Hij moest het hoofd buigen voor de sterke Fransozen Timothy Loubineaud en Giovanni Trebouta. Die laatste spendeerde een groot deel van zijn winter in Nederland en marathons reed bij de beloften. Bas Meijer was de enige Nederlander in de finale, hij eindigde op de achttiende plek.

Bij de junioren vrouwen eindigde Sofia Schilder net naast het podium, ze moest drie sterke Colombiaanse meiden voor zich dulden. Chris Berkhout werd zestiende bij de mannen.

Zondag worden in Geisingen nog de finales van de afvalkoers en de 500 meter verreden. Het skeelerspektakel is hier te volgen.

Kevin Hoekstra hangt schaatsen aan de wilgen
De speurtocht naar een nieuwe ploeg heeft voor Kevin Hoekstra niet gebracht waar hij naar zocht. De ervaren marathonschaatser heeft daarom besloten om de schaatsen aan de wilgen te hangen. Hoekstra reed acht seizoenen in de Topdivisie voor Bouwselect, maar kreeg eerder dit jaar te horen dat er volgend jaar geen plek meer voor hem zou zijn in de ploeg van Piet Hoekstra. Op Instagram laat hij nu weten volgend seizoen niet meer actief te zijn. “Na acht jaar als landelijk marathonrijder heb ik besloten een punt te zetten achter mijn carrière”, schrijft Hoekstra. “De mogelijkheden kwamen niet overeen met de wensen en dat heeft mij doen besluiten dat het tijd is voor andere dingen. Via deze weg wil ik iedereen bedenken die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan mijn prestaties. Zonder jullie had ik het nooit gekund.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan