Tickets
Shop
Nieuws 16 apr 2024

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

Assistent-bondscoach Annie Sarrat heeft na twee jaar bij TeamNL Shorttrack te horen gekregen dat de samenwerking stopt. Uit een evaluatie kwam naar voren dat er een verschil van inzicht is.

Foto : Dennis Kruijswijk - KNSB

Sarrat, die zowel een Canadees als Frans paspoort heeft, was sinds 2022 betrokken bij het team. “Annie heeft een belangrijk aandeel gehad in de successen die er in het seizoen 2022-2023 door TeamNL Shorttrack werden behaald, onder meer bij de EK in Gdansk en de WK in Seoul. Met name
haar analytisch vermogen werd alom geroemd”, zegt Remy de Wit. “In het afgelopen seizoen 2023-2024 verliep de samenwerking binnen de staf echter minder soepel."

De technisch directeur vervolgt: "Uit diverse gesprekken bleek dat er een verschil van inzicht is over de te volgen koers op weg naar de Olympische Spelen van Milaan in 2026. We hebben daarom besloten de samenwerking met Annie te beëindigen. We zijn haar dankbaar voor haar tomeloze inzet voor TeamNL Shorttrack en wensen haar alle goeds in de toekomst."

De KNSB gaat op zoek naar een opvolger voor Sarrat en wil deze zo snel mogelijk presenteren. “De resultaten van een evaluatie met staf en sporters zijn leidend voor de keuze voor een nieuwe assistent-coach”, aldus De Wit.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan